O reţetă simplă de cartofi franţuzeşti, dar cu un aer sofisticat 😉 Cam asa cum sunt femeile moderne !
Chiar dacă vremea nu ţine cu statul în bucătărie şi lângă cuptor, poate salvezi reţeta pentru zilele în care ai nevoie de un preparat gustos, rapid de pregătit şi cu care poţi impresiona pe oricine.
Aceasta este o reţetă cu care nu dai greş şi adaugi o noutate: o cremă specială, pentru servit lângă.
Ingrediente cartofi franţuzeşti
- 2 kg cartofi
- 0,5 l smântână pentru gătit
- 8 ouă
- 200 gr şuncă
- sare şi piper după gust
Crema pentru servire
- 1/2 avocado
- 2 linguri de smântână pentru gătit
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 2 linguri de lapte sau apă
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- sare şi piper după gust
Prepararea cartofilor
Am folosit un vas termorezistent cu o capacitate de 2 litri.
Se pun 2 linguri de ulei pe fundul vasului şi se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi după pofta inimii sau după cheful de moment 😛 . Se condimentează, se amestecă şi se dă la cuptor, timp de 30 de minute. Fără capac, fără staniol, doar simpli.
Se prepară amestecul „franţuzesc”. Se bat ouăle, se adaugă smântâna pentru gătit şi şunca tăiată fâşii sau cubuleţe.
Se scoate tava cu cartofi din cuptor, se toarnă peste ei amestecul „franţuzesc” şi se introduce înapoi în cuptor pentru încă 20-30 de minute.
Preparatul este gata, în momentul în care crusta este aurie spre maro.
Prepararea cremei speciale
Cea mai simplă metodă de preparat crema pentru cartofi franţuzeşti: se pun toate ingredientele într-un vas înalt şi de bagă blenderul de mână peste ele.
Este o cremă delicioasă, dar nu foarte bogată în arome. Fiindcă avocado nu are gust în preparat. Ci doar o tentă de nucă. Cel puţin cu asta am rămas eu după consumarea lui.
Asamblare în farfurie
O porţie de cartofi franţuzeşti cu o lingură de cremă şi eventual ceva decor şi efectul de WOW este garantat! Află aici de ce să consumi zilnic avocado! 🙂
Poftă bună ! 🙂