Familie

Considerente privind instalarea unui model de poartă de siguranță pentru copii, în funcție de situația năzdrăvanului tău!

poarta siguranta copii

Copiii sunt curioși prin natura lor încă de la cele mai fragede vârste, iar această calitate le permite să descopere, pas cu pas, lumea. Însă, uneori, curiozitatea le pune în pericol integritatea corporală și sănătatea, astfel încât este nevoie ca părinții să le limiteze accesul în încăperi și spații potențial periculoase.

În acest scop, părinții montează, în casele în care a apărut un mic năzdrăvan, diferite dispozitive de protecție, precum o poarta siguranta copii. Astfel, se asigură că micuții nu vor părăsi spațiul în care se află în deplină siguranță.

Cum îți protejează micuțul o poartă de siguranță pentru copii?

O poartă metalică cu dimensiunile de 76-79 de centimetri, cu siguranță triplă, face deschiderea extrem de dificilă pentru cei mici. În schimb, adulții pot să o manevreze fără probleme din ambele părți, iar o serie de accesorii achiziționate separat sporesc fiabilitatea în utilizare.

Montarea se realizează într-un mod simplu, astfel încât nu este nevoie ca tăticul sau mămica să aibă abilități tehnice deosebite pentru a se descurca fără probleme. Se realizează prin simpla presiune exercitată asupra tocurilor ușilor, fără să fie necesară folosirea vreunui instrument suplimentar în afara celor 4 șuruburi incluse în pachetul primit la cumpărare.

Deschiderea depășește posibilitățile unui mic năzdrăvan, deoarece se realizează prin apăsarea a două butoane de blocare și ridicarea ușoară a porții, în același timp.

Poarta de siguranță pentru copii se potrivește la ușile cu o lățime de cel puțin 79 de centimetri. Înălțimea este de 74 de centimetri, adică suficient de mare pentru a nu fi escaladată de micuț. Realizată din metal de înaltă calitate, de culoare neagră, se poate monta cu succes fie pe tocul ușii, fie între pereți.

poarta siguranta copii

poarta siguranta copii

Un pachet standard conține următoarele elemente: poarta de siguranță pentru copii, 4 șuruburi și o cheie de strângere a șuruburilor. Opțional, se pot monta extensii pentru prelungirea cu 10, 20, 30 sau 45 de centimetri. Acestea nu sunt incluse în pachetul standard, ci este nevoie să fie achiziționate separat.

În plus, la montarea sistemului se pot atașa și cupe pentru fixare. Ele pot fi prinse cu succes pe sticlă sau pe orice alt material, pentru un plus de siguranță și pentru a adăuga 2 centimetri la dimensiunea porții.

În cazul în care un punct de presiune este reprezentat de o balustradă circulară, este necesară achiziționarea în paralel a unui șurub de fixare suplimentar în forma literei U, care permite montarea pe una sau două balustrade.

Pentru a facilita trecerea peste poarta de siguranță pentru copii, este recomandat un accesoriu pentru prag. Odată montat, acesta are meritul de a preveni împiedicarea și, în același timp, de a permite trecerea cu ușurință peste prag cu un cărucior.

Pe lângă porți, părinții responsabili vor achiziționa și alte dispozitive menite să îi protejeze pe cei mici. Astfel sunt barierele de protecție și apărătorile laterale pentru pătuț, siguranțele pentru geamuri și uși glisante, protecția pentru colțurile mobilei sau deflectoarele de aer condiționat.

Într-o casă în care a fost montată o poartă siguranță copii, micuțul nu va părăsi zona în care este protejat și va avea parte doar de experiențe plăcute în primii ani de viață!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.