Timp Liber

 Descoperă cele mai căutate destinaţii de vacanţă din Italia

destinaţii de vacanţă italia

Recunoaște, de-abia te poți concentra zilele acestea la ce ai de făcut, fiindcă gândul îți fuge imediat la vacanta! Imaginația te poartă când pe străduțe de flancate de muzee, statui și clădiri superbe ce sfidează timpul, când pe o plajă aurie mângâiată de o mare turcoaz.

Dacă ești încă în căutarea destinației perfecte pentru a  transforma în realitate unul dintre aceste două scenarii, îți recomandăm 4 dintre cele mai frumoase destinații de vacanţă din Italia! Fie că visezi cu ochi deschişi la orașe-muzeu sau la relaxare la superlativ în orașe-stațiune amplasate în cadre naturale de vis, sigur vei găsi, în selecția de mai jos, orașul/regiunea din Italia din visul tău de vacanţă. Nu îți va mai rămâne decât să începi să îți… pregătești bagajele!

Pe Vola.ro găsești vacanțe la prețuri reduse – poti cumpăra de aici!

Roma, mereu în topul destinațiilor de vacanţă din Italia

fontana di trevi

Niște săndăluțe confortabile în picioare (poate chiar sandale gladiator), o hartă în mână și ești gata să te afunzi în acest muzeu în aer liber care e Roma. În niciun alt oraș nu vei fi martora unei atât de firești aduceri în strada a artei, pentru a încânta privirea oricărui trecător. În niciun alt oraș trecutul și prezentul nu coabitează atât de natural. Va fi o dulce provocare pentru ochii tăi să cuprindă atâta frumusețe creată de om (clădiri, ornamente, statui, fântâni, vestigii, cafenele cochete, oriunde te uiți, dai de cel puțin un detaliu „impregnat” de frumos). În plus, şi picioarele tale vor simţi provocarea, pentru că Roma are multe de oferit prin rețeaua ei de străzi încărcate de artă și istorie, încât te vei simți ca într-un „maraton” în încercarea de a bifa cât mai multe atracții turistice. Cum timpul din vacanţă este de departe cel mai prețios, îți oferim câteva sugestii de obiective de neratat în vacanta ta în  Roma:

 • Muzeul Capitoliului: bucură-ţi ochii admirând impresionanta colecție de picturi, sculpturi, mozaicuri etc. din cel mai vechi muzeu public din lume
 • Fontana di Trevi: cum Italia abundă în superlative, ce-ai zice să te alături și tu miilor de turiști ce își pun o dorință aruncând o monedă (căci își au și ritualurile de acest gen farmecul lor până la urmă) în „cea mai mare fântână barocă din lume” (și de departe cea mai fotografiată?).
 • Colosseumul: sau emblema Romei; plimbându-te prin imensele tribune, încearcă să vezi cu ochii minţii, spectacole cu gladiatori derulând-se, încearcă sa auzi mulțimea ovaționându-si favoriții şi să îți imaginezi întreaga efervescenţă ce dădea viaţă acestui amfiteatru.
 • Panteonul: nu poți spune că „ai vizitat Roma” dacă nu ai văzut acest fost templu păgân ce încă reușește să copleșească prin spectaculozitate.
 • Piazza Navona: ei bine, pozele pe care le vei face în această piață vor fi cu siguranță preferatele tale din vacanţa în Roma; Piazza Navona, cu clădirile sale vechi, în nuanțe calde cărămiziii, ce instigă parcăla visare, și cu superba ei fântână (un regal de frumusețe cu cele 4 sculpturi ale ei) ridicată de Bernini, te va cuceri pe loc.

După ce ai bifat „măcar” toate atracțiile turistice de mai sus și te-ai răsfățat cu un espresso făcut „ca la mama lui acasă” la una dintre cafenelele stradale ce îmbie turiștii, îți recomandăm o plimbare prin Vatican, mai exact de-a lungul uriașei piețe San Pietro, prin Muzeul Vaticanului și în impresionanta Bazilică Sf. Petru.

Florența sau artă la superlativ

Toscana

Frumusețea Florenței, rivalizând mereu cu Roma pentru supremație in topul celor mai căutate destinații de vacanta din Italia, e de-a dreptul „covârșitoare”! Acest oraș simbol al Renașterii pur și simplu „mustește” de frumos, care te „urmărește” la tot pasul, fără a fi măcar nevoie să cauți tu, cu lista de obiective de bifat în brațe. E peste tot! Unde mai pui că orașul se bucură de o amplasare de vis: printre dealurile verzi, împodobite de  viţă de vie, ale Toscanei. Iată ce îți propunem să vizitezi în Florența:

 • Piața Michelangelo: Dedicată marelui sculptor, fiind înfrumusețată chiar cu replici ale faimoaselor sale sculpturi, piața e faimoasă mai ales pentru priveliștea panoramică a Florenței ce îți taie pur și simplu respirația, fie că mergi acolo ziua, și astfel poți cuprinde cu privirea cele mai impozante clădiri ale Florenței, fie că mergi seara și te bucuri de feeria de lumini.
 • Domul Santa Maria del Fiore: încântă-ţi privirea admirând superba, incredibil de detaliat lucrată fațadă din marmură a acestui edificiu romano-catolic.
 • Piazza della Signoria: plimbă-te printre statuile atât de bine realizate încât îți vor da impresia că vor să coboare de pe soclurile lor din Piazza della Signoria (vei putea admira o copie a impozantului David al lui Michellangelo, dar și statuia lui Hercule), faimoasa piață centrală a Florenței.
 • Galeria Academiei: un curs de istoria artei (renascentiste) poate fi considerată vizita la Galeria Academiei, unul dintre cele mai importante muzee din Florența. Admiră îndelung originalul David şi intr-un cuvânt, bucură-te de frumos, admirând toate celelalte lucrări valoroase de artă din perioada Renașterii.
 • Galeria Uffizi: de departe unul dintre cele mai vizitate muzee din Italia, găzduind opere de artă de o inestimabilă valoare, Galeria Uffizi reușește să strângă cozi lungi de turiști dornici să o exploreze, mai ales în lunile de vară. Îți recomandăm, prin urmare, să îți rezervi biletele din timp!

Rimini, colaj de plaje superbe și vestigii romane

Italia

Dacă ţi-ai dori ca în vacanta ce bate la ușă să te „afunzi” în nisipul fin, auriu al unei plaje scăldate de ape cristaline, de-un albastru ireal, dar în același timp și să îți asezonezi sesiunile de plajă cu excursii care să te îmbogățească, atunci Rimini e destinația ta de vacanţă ideală în Italia. Orașul-stațiune de la Marea Adriatică atrage o mulțime de turiști datorită plajelor sale lungi, cu nisip fin mângâiat de apele Adriaticii, datorită vieții de noapte animate și a vestigiilor romane (și nu numai) din centrul istoric. La toate acestea adaugă și faptul că Rimini se poate transforma în punctul de plecare perfect în excursii spre atracțiile învecinate. Uite cum ţi-ai putea ocupa timpul în vacanţa ta în Rimini:

 • Arcul lui Augustus: încearcă să recunoști zeitățile romane ce împodobesc arcada romană (îți dăm un pont: 2 dintre ele sunt Jupiter și Minerva)
 • Podul lui Tiberius: cum ai putea rata o sesiune foto având ca „model” tocmai simbolul orașului Rimini, Podul lui Tiberius?
 • Piazza Cavour: locul perfect pentru sesiunile de shopping de vacanţă
 • Plaja Rivabella: de departe cea mai frumoasă plajă a stațiunii, parte a fâșiei de nu mai puțin de 15 km de nisip auriu cu care Rimini a fost înzestrat
 • Excursie la San Marino: categoric de bifat, micul stat, cocoțat pe stânca lui, într-un cadru natural nespus de pitoresc, aflând-se la doar 20 km de Rimini

Sorrento: pitoresc e puțin spus

Italia

Știi imaginile acelea, ca niște cărți poștale, uneori chiar ca niște tablouri de pus în ramă (pentru a le admira ori de câte ori dorim să „evadăm” cu ajutorul imaginației spre un loc de poveste), cu orășele fermecătoare invadate de vegetație, cu căsuțe albe scânteind parca în soare sau, din contra, colorate ca niște bombonele? Ei bine, orășelul Sorrento, din sudul Italiei, pe coasta Amalfitana, e unul dintre ele. Uite cu ce te poate ispiti pitorescul orășel:

 • Bagni della Regina Giovanna: piscina naturala, formată în mare de stânci abrupte de calcar, cu apă limpede, turcoaz și o mică plaja stâncoasă, e o frântură de paradis din Sorrento pe care nu ai vrea să o ratezi
 • Piata Tasso: alătura-te mulțimii de turiști ce iau cu asalt piața centrală a orășelului, km 0 dacă vrei, din Sorrento
 • Excursii cu barca: plecările au loc din portul Marina Piccola
 • Plimbări pe străduțele înguste: „rătăcește-te” pe străzile înguste ale fermecătorului Sorrento și savurează un limoncello (căci te afli tocmai în zona din Italia de unde provine faimoasa băutură) la una dintre cafenelele cochete

Călătoria noastră cuprinzând 4 dintre cele mai frumoase destinații de vacanţă din Italia (fie că vorbim de frumusețe naturală sau creată de om) se încheie aici. Tu poți continua să te bucuri de imaginile ce ți se derulează poate încă în minte sau, și mai bine, să alegi destinația care ți se potrivește şi să… începi să iți pregătești bagajele!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.