Carieră

Ce poti cumpara cu monedele Bitcoin?

bitcoin in Romania

Acest an a fost mai deosebit, cu un numar mare de comercianti- dintre care unii giganti din retail, cu venituri de miliarde- care au inceput sa accepte monede bitcoin pentru bunurile si serviciile lor. Multi dintre acestia sunt siteuri de comert online, dar un numar din ce in ce mai mare de magazine reale au inceput de asemenea sa accepte si valuta crytpocurrency.

Daca inainte era de-a dreptul imposibil sa gasesti un comerciant care sa accepte monede bitcoin pentru bunurile sau serviile sale, acum sunt din ce in ce mai multe optiuni pentru oamenii care nu vor sa isi bata capul cu sute de liste doar pentru a gasi produse care sa semene aproximativ cu cele pe care le doresc.

Cel mai bun mod de a gasi comercianti care sa accepte monede bitcoin este prin intermediul siteurilor de specialitate, care aduna la un loc comerciantii ce sustin bitcoin. CoinMap.org ofera, de asemenea, un mod vizual de a localiza magazinele ce accepta bitcoin dintr-o anumita zona si noi astfel de afaceri apar tot timpul.

Totusi, am incercat sa-ti adunat cele mai importante exemple de astfel de magazine, atat din mediul online, cat si din viata reala, in ghidul de mai jos.

Unde iti poti cheltui monedelor Bitcoin

In ghidurile anterioare, pe cryptoclub.ro ti-am zis cum poti mina bitcoin si cum poti cumpara. Indiferent de modul in care ti-ai achizitionat aceasta valuta digitala, nu e pur si simplu doar o investitie, pentru ca o sa iti doresti sa o cheltui la un moment dat. Prin urmare, ce mai poti achizitiona folosind bitcoin ?

bitcoin in Romania

Siteuri de comert online

  • Gigantul mondial Microsoft a adaugat moneda bitcoin ca o optiune de plata pentru o varietate de continut digital pe platformele sale online in Decembrie 2014. Conform pagini cu informatii despre plati a companiei, clientii din Statele Unite  isi pot folosi de acum monedele bitcoin pentru a adauga bani in conturile lor, pe care ii pot folosi ulterior pentru a achizitiona aplicatii, jocuri si videoclipuri de pe platformele Windows, telefoane cu Windows si Xbox.
  • Dell, specialistul multinational in tehnologie de computere, a anuntat in luna iulie ca accepta plata cu bitcoin prin intermediul unui parteneriat cu Coinbase. Ca o oferta de introducere, cei care cumpara cu bitcoin vor primi o reducere de 10% din pretul produselor Alienware. Cu venituri anuale care se apropie de 57 de miliarde de dolari americani, Dell este de aproximativ patru ori mai mare decat DISH Network- afacerea anterioara care incepuse sa accepte bitcoin ca modalitate de plata.
  • Overstock a devenit primul retailer major care accepta moneda bitcoin ca mod de plata, cand a anuntat acest lucru in ianuarie 2014. Aceasta firma ofera orice, de la mobila la bijuterii si pana la electronice. Preturile sunt exprimate in dolari, dar exista si optiunea de a plati in bitcoins pe pagina lor. Fiind initial o oferta doar pentru Statele Unite, firma a extins posibilitatea platii cu bitcoin in peste 100 de tari din luna septembrie.
  • Newegg, un alt gigant, este o companie din Los Angeles care a inregistrat venituri de 2,8 miliarde de dolari americani in anul 2013. Este specializat in hardware si software pentru computere, dar de asemenea vinde si o intreaga varietate de bunuri.
  • Showroomprive.com a luat coroana pentru cea mai mare companie din Europa care a inceput sa accepte plata cu bitcoin din septembrie 2014. Comerciantul, care vinde o intreaga varietate de produse, printre care se numara haine, accesorii de fashion, cosmetice si produse pentru casa, accepta plata cu bitcoin prin intermediul companiei europene Paymium. La momentul acestui anunt, siteurile sale web din Franta si Olanda acceptau plata cu bitcoin, cu alte tari urmand sa accepte bitcoin in urmatoarele saptamani. Inca nu a fost anuntat un plan de a integra valuta digitala in platforma sa de aplicatii mobile.
  • TigerDirect, retailerul online de computere si echipamente electronice, accepta de acum si plata cu bitcoin. Acest lucru poate fi util celor care mineaza bitcoin si isi pot achizitiona echipamentul cu monedele bitcoin pe care le-au minat ei insisi.
  • Monoprix este un lant major de retail din Franta care a anuntat planuri de a accepta plata cu bitcoins  pe siteul sau web incepand din acest an. De asemenea, compania a indicat faptul ca lucreaza la o solutie mobila de plata pentru magazinele sale si eventual bitcoin ar putea fi folosit, de asemenea, si acolo.
  • Bitcoinshop.us ofera produse de la aparate de aer conditionat pana la ceasuri, toate avand preturile exprimate in bitcoin (si, incepand din 14 iulie 2014, si in litecoin si dogecoin), pentru cei care vor sa faca o achizitie.

Bineinteles, exista si magazine online romanesti precum PC Garage, Vola (vezi aici cateva sfaturi pentru vacante) sau F64.

Sfaturi si pareri:

Eu sunt de parere ca in acest moment, luand in considerare cat de repede creste Bitcoinul, cheltuirea lor pe diferite produse nu este tocmai cea mai inteligenta alegere.

Voi ce credeti?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.