Lifestyle

Bali – o atracție turistică accesibilă

Bali este o insulă aflată în oceanul Indian, parte din Indonezia, fiind una dintre cele mai mari atracții turistice din lume. Și nu e greu să ne dăm seama de ce este așa, pentru că Bali este situată într-o zonă relativ protejată din punct de vedere seismic și vulcanic, față de restul de insule ale Indoneziei, dar este și o zonă cu importante calități balneo-climaterice naturale.

În plus, zona este cunoscută pentru oportunitățile de divertisment precum surfing, scufundări sau excursii în junglă, dar în special pentru nisipul fin și marea lină, albastră.

Ce nu poți rata în Bali?

În total, peste 6 milioane de turiști merg anual în Bali. Și au ce vedea, pentru că, pe lângă plaje, mai sunt o mulțime de locații pe care le pot vizita în insula Bali, precum:

– Templul Sadha Kapal

– Templul Taman Ayun

– Templul Uluwatu

– Atelierele de prelucrare a aurului și argintului din Celuk

– Centrul de sculptura din Mas, unde se sculptează în lemn de tec sau mahon

– Muntele Kintamani

– Orezăriile aflate în terase

– Rafting pe raul Ayung

Parcuri naturale cu o mulțime de tipuri de plante și animale

Bali oferă o multitudine de oportunități pentru o vacanță relaxantă. Tot ce trebuie să faci e să ajungi acolo și să ai suficienți bani pentru toate. Dacă ai chef de activități diverse, le poți verifica pe fiecare în parte pe diverse siteuri. Cât despre drumul pana acolo și cazarea, am câteva oferte de vacanta Bali pentru tine.

Vara asta poți găsi sejururi in Bali cu preturi începând de la 864 de euro de persoana la un hotel de 4 stele din Bali (Hotel Mercure Bali Nusa). Oferta cuprinde 8 nopți de cazare cu mic dejun inclus și transportul cu avionul pana în Bali și înapoi.

Evident, dacă vrei ceva mai luxuriant, poți să treci la următorul nivel și să alegi un hotel de 5 stele care se află pe plajă, dar acolo prețul e de 1082 de euro pe persoana. Aceeași ofertă, cu 8 nopți de cazare, mic dejun și transport cu avionul, doar că hotelul e la 150 de metri de plajă. Și oferă ceva mai multe condiții.

În ultimii ani, Bali a devenit o atracție turistică mai accesibilă și pentru români, chiar dacă este în Asia de Sud-Est. Tot ce trebuie să faci e să iți alegi oferta potrivită și să planifici din timp.  Uite așa poți avea o vacanță de vis într-un buget chiar bun.

8 Comentarii

  • Era frumos daca povestea ce a patit cineva pe pielea lui, ce a vizitat,ce a degustat intr-o vacanta in Bali.Cred ca dadea un plus articolului.

    • Planeta asta are atât de multe locuri de vis încât nu ajunge o viață de om să le vizitezi pe toate. Chiar și aici în România sunt zeci și sute de locuri de vis, care așteaptă să le fie recunoscută valoarea sau chiar au fost descoperite. 🙂

  • Mi se pare relativ accesibil, cred că în sezon, la Mamaia, se cheltuie o sumă similară. Și vorbim de Bali, o destinație exactă unde chiar ai ce vedea. Mi-ar fi plăcut un jurnal de călătorie în Bali, cu tot felul de sfaturi și impresii de la fata locului, este genul meu preferat de articole.

    • Cu siguranță sunt multe locuri de vis unde am cheltui mult mai puțini bani decât în anumite stațiuni de la noi. Din fericire, avem și locuri abordabile, frumoase, care merită atenția noastră. 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.