Timp Liber

Airsoftul, sportul care îți pune la contribuție cunoștințele despre lupta

O pereche de bocanci militari , un costum militar și o armă care seamănă identic cu una reala, toate compun un nou joc sportiv care atrage din ce în ce mai mult tinerii din Romania. Airsoftul este un joc extrem de interesant, cu multe reguli și cu foarte multă distracție.
Pentru a juca airsoft însă, trebuie să știi o mulțime de lucruri despre joc.

Ce este, de fapt, airsoftul?

Este un joc relativ nou, apărut în Japonia în 1980. Acesta a apărut datorită colecționarilor de arme care nu au mai putut să achiziționeze arme reale, începând să cumpere replici fidele ale acestora.
Armele de airsoft trag cu bile de plastic și funcționează pe baza unui sistem de propulsie AEG, adică Automatic Electric Gun.
Armele de airsoft sunt folosite de către cei care doresc să se joace și de numeroasele companii care oferă o astfel de posibilitate, cum ar fi Airsoft6.ro, însă sunt folosite și de alți oameni:
Colecționarii de arme;
Cei care doresc să facă diverse reconstituiri militare;
Cei care caută să exerseze operațiuni tactice;
Poliție și armată.
Airsoftul este un joc în care fairplay-ul contează extrem de mult și pe care îl poți aborda doar după ce cunoști anumite reguli.

Ce teme poate avea jocul de airsoft?

Acest sport poate sa aiba diverse teme:
Skirmish. Este jocul cel mai popular și cel mai simplu, în care misiunea fiecărei echipe este aceea de a captura steagul advers.
Mil-Sim. Este un joc care imită antrenamentul militar și se apropie cât mai mult de realitate.
Reconstituiri. Este o varianta de airsoft apreciată foarte mult de către pasionații de istorie, deoarece pot să reconstituie războaiele trecute și să folosească echipamente militare utilizate în perioadele respective.

Reguli de folosire a armei de Airsoft

Dacă deții o arma de airsoft este bine să ții cont de o serie de reguli, pentru a nu-i deranja pe cei din jur. O astfel de armă, chiar dacă nu este foarte periculoasa, implică anumite responsabilități:
Nu o lua cu tine la muncă sau la plimbare, deoarece ar putea sa îi sperie pe cei din jur;
Tratează replica armei ca și când ar fi una reală, în condițiile în care toți cei din jur vor face asta și s-ar putea să ai probleme;
Folosește ochelari de protecție ori de câte ori te joci;
Asigură-te că replica de airsoft este funcțională, înainte de a o folosi.
Nu o scoate niciodată în public!
Dacă reușești să respecți anumite reguli, airsoftul poate sa fie un sport extrem de interesant și îți poate oferi foarte multe ore de distracție totala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.