Lifestyle

5 activități pentru zilele ploioase

Cine spune că zilele ploioase sunt o invitație pentru deprimare și dormit? E adevărat că vremea uneori ne pune opreliște planurilor, dar aceasta nu înseamnă că nu putem profita de zilele ploioase la fel ca de cele însorite. Iată o listă de activități pe care le puteți face singure sau cu cei dragi în zilele în care soarele se încăpățânează să gonească ploaia.

Proiecte de lucru manual

De-a lungul timpului mi-am adunat tot felul de unelte, ustensile și materiale pentru lucru manual pentru că este un domeniu care mă pasionează. Sunt însă proiecte pentru care nu ai nevoie de mare lucru și care pot fi executate și de începători. Iată câteva exemple simple:

UG8yFMQ
LPIplPu
KTBcGRg
BJexVHr

Mută mobila

Este bine cunoscut faptul că mutarea mobilei schimbă cu totul atmosfera unei camere. Înainte să te apuci de împins și ridicat, fă-ți un plan și măsoară totul. Te poți folosi de acest prilej și pentru a arunca/dona din lucrurile pe care nu le mai folosești.

Maraton de filme

Zilele ploioase sunt ideale pentru a te „ghemotoci” sub o pătură cu câteva snack-uri și ceva de băut (cald) și pentru a (re)vedea filme. Dacă ești în pană de idei, îți fac câteva recomandări:

Stranger than Fiction (2006)

cwM9SNV

Unul din cele mai bune roluri ale lui Will Ferrell. Harold Crick este un tip plictisitor, bine fixat în obiceiurile lui. Nimic nu-i schimbă rutina, dar pe neașteptate drumul lui banal prin viață capătă bifurcații nebănuite. Nu vă uitați la trailer, să nu aflați plot twistul prea devreme.

Robot & Frank (2012)

yW1s23x

Un fost spărgător de magazine de bijuterii primește un cadou de la fiul său: un majordom robot programat să aibă grijă de bătrân. Dar în scurt timp cei doi își încearcă norocul ca echipă de spărgători.

Casa de mi Padre (2012)

tumblr_m73unuEl3C1rpzthlo1_r4_400

Tot Will Ferrell, dar într-un rol total diferit: un mexican decupat din telenovele, care, împreună cu fratele său, încearcă să salveze ferma familiei și intră într-un război cu cel mai temut traficant de droguri. Filmul este de-a dreptul o parodie peste poate de amuzantă.

The Truman Show (1998)

Qu3c9Y3

Un agent de asigurări, Jim Carrey, realizează că viața lui este un reality show. Filmul, amuzant și dramatic în același timp, este un comentariu excelent asupra societății noastre consumeriste.

Equilibrium (2002)

AOmCc7M

Acțiunea se desfășoar într-un viitor distopic fascist în care toate formele de sentimente sunt interzise. Unul din păzitorii acestei legi se „trezește” și încearcă să schimbe sistemul.

Vizitează un muzeu

Știi ce muzee sunt în orașul tău? De multe ori nu suntem conștiente de ce locuri frumoase sunt chiar în „ograda noastră”. Caută o listă cu muzeele din orașul tău și vezi pe care ți-ar plăcea să îl vizitezi.

Gătește ceva

Dacă plouă afară, nu prea îți vine să ieși din casă. Dar asta nu înseamnă că nu poți chema oameni în vizită la tine. Gătește ceva bun și simplu (pastele cu sos au mereu succes) și invită-ți prietenii la o după-amiază cu mâncare, jocuri, povești și râsete.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.