Lifestyle

Uneori viața este ca în film

Astăzi mi-am adus aminte de o întâmplare haioasă de anul trecut.
Pentru că îmi place foarte mult să călătoresc prin România pe două roți, am plecat într-o dimineață de acasă foarte devreme. Cred că era ora 04:00 când am început să mă îndrept către Gara de Nord. La ora 05:00 trebuia să prind trenul către Predeal împreună cu alți oameni pe care nu îi cunoșteam, în afară de două prietene.

Eu sunt Smurfette

Indiferent de vremea de afară sau de locul unde trebuie să merg, am mereu grijă să fiu machiată. Când stabilesc bagajul pentru excursii împreună cu prietenele mele, pe lânga chitul de bicicletă, rujul nu trebuie să lipsească din borsetă. Recunosc, de fiecare dată mă simt precum Smurfette. Mică și cochetă, mereu pusă pe distracție, chiar și pe două roți.
În tren, după ce am făcut cunoștință cu cei care mergeau în această excursie de la Predeal la Sfântul Gheorghe, mi-am zis “ce oameni faini și glumeți… o să fie o zi pe cinste”.  Ei bine, după 5 km distanță de Gara Predeal, întâmplarea face ca eu și încă 2 bărbați să ne accidentăm foarte rău. Pentru că toți eram un grup, au avut grijă de noi ceilalți, care erau nu pățiseră nimic. La întrebarea dacă pot continua traseul am răspuns automat “da”, deși eu nu mai eram în stare.

Dar cred că ceva s-a activat în mine, pentru că aveam în minte ideea unei zile faine, însorite si targetul pe care mi-l propusesem, de 100 km. Urcându-mă pe bicicletă și pedalând, parcă am uitat de starea mea. Am văzut locuri atât de frumoase, am vorbit cu oameni care ne salutau și care ne ofereau apă… parcă visam. Am ajuns cu bine acasă seara, chiar dacă aveam julituri si vânătăi peste tot.

O comunitate unită

Întamplarea aceasta mă duce cu gândul la comunitatea Ștrumfilor. Ei sunt foarte uniți și fiecare membru are un rol important. Așa m-am simțit și eu cu acest grup. Ce mi-a rămas în suflet și în minte sunt acele momente când grupul era grijuliu cu mine și cu ceilalți doi răniți. Atenția lor si modul în care fiecare venea către noi cu încurajări, glume, hrană, apă, chiar și medicamente au contat enorm. Consider că datorită lor ne-am revenit repede după acea zi de sâmbătă.

Poate sună ilară asocierea cu filmul The Smurfs, dar eu obișnuiesc să fac astfel de legături între întâmplări reale și secvențe din filme. Sunt curioasă cât de mult o să mă influențeze aventurile personajelor albastre Smurfette, Brainy, Hefty, Clumsy în filmul de „Smurfs: The Lost Village” care va fi lansat în cinema pe data de 31 martie 2017.

Te invit să îmi povestești o întamplare haioasă din viața ta pe care o poți asocia cu un film care ți-a plăcut foarte mult.

Sursa foto: intercomfilm.ro/youtube.com

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2017.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.