Timp Liber

8 plaje colorate pe care cu siguranţă vei vrea să le vizitezi

În ce culori îți imaginezi paradisul? Cum fiecare vacanţă înseamnă o evadare pe perioadă determinată din realitatea anostă (și de multe ori lipsită de culoare) într-o frântură de paradis, ei bine, și acel paradis de vacanţă ar trebui sa fie cât mai colorat, nu-i așa ? Dacă ți-ai propus să o zbughești în acestă vară la mare (sau la ocean), dacă te şi imaginezi clătindu-ți ochii în albastrul turcoaz al mării, bucurându-te de soare şi afundându-ți picioarele în nisipul auriu… ei bine, te anunțăm ca nisipul poate fi şi altfel decât… auriu. Haideţi să explorăm împreună cele 8 plaje colorate din lume selectate special pentru tine!

Pe Vola.ro găsești vacanțe la prețuri reduse – poti cumpăra de aici!

Plajă cu nisip roz

Insula Eleuthera, Bahamas

Eleuthera, Bahamas

Bine ai ajuns în paradisul tropical, unul pictat în nuanțe de roz și albastru (de la albastru cerneală, la acvamarin) al insulei Eleuthera, faimoasă în întreaga lume pentru plajele ei ireal de roz! Bucură-ți sufletul și trupul tolănindu-te în nisipul roz al fâșiei de plajă de nu mai puțin de 5 km, nisip a cărei culoare se datorează pulberii de corali fărâmițați și de cochilii roșii și roz ale foraminiferelor. Unde mai pui că e un paradis neaglomerat (cum îi stă cel mai bine unui loc paradisiac, de altfel), unde poți savura în tihnă clipele de libertate și relaxare la care tânjești („eleuthera” însemnând „libertate”).

Pink Sands Beach, Insula Harbour, Bahamas

Pink-Sands-Beach-Bahamas

O altă “plajă-bomboană” cu iz de paradis tropical, din Bahamas! Pregătește-te de un spectacol vizual ce îți va tăia respirația: nisip nespus de fin, alb, cu o ușoară tentă rozalie în timpul zilei, care devine ireal de roz dimineața și seara. Fărâmele/particulele minuscule de coral sunt, din nou, „vinovate” pentru nuanța de roz pe care o capătă nisipul aici, creând, alături de casele de lemn din sec. al XIX, un cadru natural de poveste.

Plaja Elafonisi, Insula Creta, Grecia

Elafonissi-Beach-Elafonissi-Greece

Nici nu e cazul să străbați mii de km până la Atlantic pentru a te putea „înfrupta” din peisajul ireal de frumos cu iz tropical creat în jurul unei plaje… roz. Mai aproape de casă, cea mai mare insulă grecească, Creta, ascunde și ea o „perlă de plajă” ce scânteiază cu sclipiri rozalii în soarele puternic: plaja Elafonisi, aflată în sud-estul insulei, la aprox. 75 km de Chania. Odată ajunsă pe întinderea de nisip alb cu tente roz, datorate pulberii de scoici amestecate cu granulele de nisip scăldat în ape acvamarime (nuanță de albastru specifică mai degrabă insulelor Caraibe, nu poți decât să te înclini, umilă, în faţa naturii. Unde mai pui și că intrarea în mare e neașteptat de lină!

Plajă cu nisip negru

Plaja Muriwai, Noua Zeelanda

new zealand

Dacă te-ai obișnuit deja cu stereotipa imagine a paradisului cu plaje aurii sau cu nisip alb ca spuma, ei bine una cu nisip negru sigur îți va rămâne imprimată pe retină și în suflet. Contrastul cu verdele smarald al mării este unul atât de dramatic de frumos! Plaja Muriwai din Noua Zeelandă nu impresionează doar prin întindere (60 de km de nisip), prin culoare, evident, dată de activitatea vulcanică din trecut de pe această insula, nisipul fiind astfel bogat în fier, titan și în diferite alte materiale vulcanice, dar și prin… „cea mai mare colonie de păsări Gannet” din Noua Zeelanda, care animă plaja! Suficiente motive pentru a o adăuga în lista ta personală a celor mai frumoase plaje colorate din lume?

Plajă cu nisip mov

Plaja Pfeiffer, Big Sur, California

Plaja Pfeiffer, Big Sur, California

E reprezentarea perfectă a unui colţ de rai purpuriu! Care sunt «”actorii” acestui spectacol nespus de frumos ce ai impresia că „se joacă” special pentru tine? Ei bine, depozitele mari de mangan și de cuarț provenite din dealurile din apropiere și mângâiate de mare în încercările ei repetate de a îmbrățișa plaja. Un detaliu deloc de neglijat dacă visezi la un crâmpei de rai nu doar viu colorat, ci și ferit de puhoaiele de turiști ce l-ar putea lua cu asalt, este acela că plaja este „încă” un paradis ascuns, nefiind indicatoare care să o semnaleze și să ghideze, astfel, masele de turiști spre ea! Profită deci acum, cât acest paradis liliachiu se bucura încă de anonimat!

Plajă cu nisip portocaliu

Plaja Porto Ferro, Sardinia, Italia

porto-ferro-sardinia-italy

Pășește cu încredere în paradisul colorat atât de vesel în nuanța… portocalelor! Profită de fâșia de nisip lungă de 2 km pictată în oranj (creând astfel, cu albastrul cristalin al marii, un contrast de culori complementare nespus de frumos), culoare pentru care piatra portocalie ce se găsește în această zonă, combinata cu depozite vulcanice și fărâme de cochilii, se face vinovată.

Plajă cu nisip roşu

Plaja Rosie, Insula Santorini, Grecia

Red-Beach-Santorini

Pregătește-te să fii surprinsă, din nou, de frumusețea unei plaje viu colorate fără a fi nevoită sa părăsești continentul. Nuanța ireal de… roșiatică a nisipului de pe Plaja Roșie (cum altfel?) a insulei Santorini e dată de „complotul” pus la cale de stâncile roșii (martore ale fostei activități vulcanice de pe insulă) ce flanchează insula și Marea Mediterană, ale cărei ape de cristal le scaldă necontenit.

Plajă cu nisip multicolor

Plaja Rainbow, Australia

rainbow_beach_australia

Dacă în cele mai îndrăznețe vise ale tale de vacanţă evadezi într-un paradis… multicolor, unul în care te răsfeți stand la plajă pe un… curcubeu mângâiat de ape de cristal și de soare, atunci cu siguranță, fără să fi conștientizat până acum, în visele tale evadezi de fapt pe plaja Rainbow, din Australia. Deși nu e mai lungă de 1 km, întregul spectacol vizual de culori (se zice că nisipul de aici prezintă o paletă de aproximativ 74 de nuanțe) cu care își răsfață norocoșii „naufragiați” pe nisipurile ei este de-a dreptul copleșitor! Există 2 explicații în spatele jocului fascinant de culori: pe de o parte fenomenele de eroziune și de oxidare a fierului, pe de altă parte prăbușirea spiritului curcubeului (conform unei legende aborigene) de pe una dintre stâncile înalte direct pe plajă, după o luptă înverșunata pentru inima unei femei frumoase.

Închei acest tur al celor 8 plaje colorate din lume cu o întrebare: în ce nuanță e pictat visul tău de vacanță din vara aceasta? Odată ce ai răspuns la aceasta întrebare, poți alege cu ușurință una dintre plajele mai puțin comune (căci până la urmă noțiunea de „comun” nu are ce căuta în paradis) din lista de plaje colorate propusă de noi și să o transformi în destinația de vacanța perfectă pentru tine anul acesta! O vară în culori îți dorim!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.