Lifestyle

5 semne ale anxietatii

5 semne ale anxietatii

In cele de mai jos vei descoperi care sunt cele 5 semne ale anxietatii. Foarte multi oameni confunda anxietatea cu alte emotii pe care le experimenteaza. Marea majoritate a oamenilor se gandesc ca oamenii anxiosi sunt acele persoane care sunt retrase, care evita contactul cu ceilalti si carora le poti citi frica in privire.

“Unele persoane pun eticheta de anxietate pe orice comportament care arată cea mai mică nesiguranță, pe când alții consideră că anxietatea este însoțită de o purtare extrem de evidentă de evitare. În realitate, anxietatea este o stare emoțională caracterizată de o senzație neplăcută de tulburare interioară, care, de cele mai multe ori, vine la pachet cu indecizie, reacții nervoase, manifestări somatice, tulburări de somn și/sau ruminație. Din acest motiv, mulți dintre noi am învățat cum să disimulăm ceea ce simțim și să facem oamenii să creadă că noi nu trăim stări de anxietate, “ a spus psihologul Andra Tanasescu.

Ce este anxietatea?

Anxietateea este o stare de neliniste psihopatologica care se poate definic ca un sentiment al unui pericol imminent, un sentiment de neliniste sau un sentiment de neputinta.

Iata care cele 5 semne ale anxietatii

Teama de a spune ce simti

Atunci cand sentimentul de neliniste este puternic iti este teama de judecata persoanelor din jurul tau. De aici se va naste o stare de anxietate si te vei transfora in propriul tau sabotor. Nu vei mai face nimic in speranta ca nu vei mai fi criticata.

Agitatia ne da de gol anxietatea

Nelinistea de care dai dovada te va face sa pari anxioasa.  “Cu cât suntem mai agitați, cu atât ne mișcăm mai mult, ne ținem mâinile ocupate la birou cu diferite obiecte de pe acesta, cu atât ne creștem nivelul cortizolului și practic, în loc să liniștim cauza anxietății, o ignorăm și o lăsăm să se dezvolte,” a mai spus specialistul.

Ruminatia

Ruminatia este tendinta de a gandi constant si obsesiv la unele scenarii negative prin care ai trecut sau prin care poti trece. Atunci cand te lasi dusa de astfel de ganduri dificultatile pot aparea iar gandirea rationala iti va fi afectata.

Mici ticuri sau gesturi

Micile ticuri sau gesturi vor arata ca te simti anxioasa. Cu cat ai mai multe ticuri cu atat vei parea mai agitata.

Verificarea prea des a telefonului poate fi un semnal al anxietatii

Sa iti verifici non-stop telefonul nu este deloc in oridine. Daca te uiti la telefon chiar si in lipsa notificarilor este clar ca te simti anxioasa.

“Din acest motiv, tot mai mulți oameni stau cu telefonul în mână atunci când se află într-un grup. Le permite să evite un contact direct și profund cu alte persoane din acel grup. Asta le oferă un sentiment fals de siguranță și de protecție în fața unei posibile remarci dureroase, jigniri sau respingeri. Ba chiar le dă scuza perfectă să nu spună nimic, să nu iasă în evidență și să plece oricând simt că le este necesar, fără a fi nevoiți să ofere multe explicații”,  a mai spus psihilogul Andra Tanasescu.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.