Timp Liber

Topul celor 8 lacuri unice in lume

Topul celor 8 lacuri unice in lume

Vrei sa descoperi care sunt lacurile unice in lume? Atunci te invit sa citesti acest articol si sa descoperi care sunt lacuri care au starnit interesul oamenilor din toate colturile planetei.

Iata care sunt aceste lacuri

Marea Moarta

Marea Moarta este un lac sarat situat intre Israel si Iordania la est. Acest lac se afla la 420 de metri sub nivelul marii iar tarmurile sale reprezinta cel mai jos punct de pe suprafata pamantului pe uscat. Marea Moarta are 330 de metri adancime si este cel mai sarat lac hipersalin din lume. Acesta este al doilea cel mai sarat lac din lume dupa Lacul Assal din Djibouti cu 30% salinitate, mai exact acest lac este de 8.6 ori mai sarat decat oceanul. Marea Moarta are 67 de kilometri lungime si 18 kilometri latime in cel mai lat punct al sau.

Lacul Colorada

Lacul Colorada este un lac sarat mic in sud-vestul platoului inalt al Boliviei si se afla situat aproape de granita cu Chile.  Lacul contine insule din borax a caror culoare constrasteaza frumos cu culoarea rosiatica a apelor sale.

Lacul Baikal

Este in mod clar cel mai adanc lac din lume. Acesta contine mai multa apa decat toate marile lacuri din America de Nord la un loc. Are o adancime de 1.637. Lacul este cel mai adanc din lume dar si cel mai mare ca volum.  Detine 20% din toata apa dulce de pe glob. Lacul Baikal s-a format intr-o veche vale de rift si din aceasta cauza este lung si in forma de C.

Wuhua Hai

Wuhua Hai se mai numeste si Lacul Celor Cinci Flori si este marca Parcului National Jiuzhaigon din China. Acesta este un mic lac multicolor al carui fund este plin cu trunchiuri de copaci cazuti. Apa este atat de curata incat vei putea vedea clar trunchiurile.  In plus aceasta are mai multe nuante de turcoaz pana la verzui si albastru.

Marea Caspica

Marea Caspica este cel mai mare lac din lume sau cu cea mai mare suprafata de apa cuprinsa in uscat. Acesta numara 40-44% din toate apele lacustre din lume. Are o suprafata de 394.299 km patrati.

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca este situat la granita dintre Bolivia si Peru. Acesta este la 3.812 metri deasupra nivelului marii si acest lucru il face sa fie lacul cel mai comercial navogabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. In plus acesta este cel mai mare lac din America de Sud prin volumul de apa pe care o contine.

Lacul Crater

Lacul Crater este un lac intr-o calderia din Oregon. Din cauza mai multor factori sau a lipsei de golfuri sau afluenti apele lacului Crater sunt unele dintre cele mai clare din lume. In plus acest lac umple partial un crater vulcanic de 1.220 metri adancime care s-a format in jurul anului 5.677 i.Hr.

Lacul Vostok

Daca te-ai intrebat vreodata care este cel mai rece lac din lume trebuie sa afli ca acesta este Vostok si care se afla situat in Antractica. Mai exact, sub Antarctica la patru kilometric sub suprafata de gheata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.