Casă & Gradină

Tendințe De Design Bucătărie Pentru 2023

amenajarea bucatariei

Tendințele de design se schimbă pentru a se adapta la o viață post-COVID, dar ce înseamnă asta de fapt? Pe scurt, a existat o creștere a numărului de persoane care se mută din oraș în zone regionale și mulți lucrează acum de acasă permanent. Acest lucru a fost cauzat de dorința de a reveni la natură, de a reduce nivelul de stres și de a încuraja o mentalitate pozitivă.

Deci, cum este influențat designul interior?

Asistăm la o schimbare puternică de la stilul „Showhome” în favoarea unei estetici mai puțin fabricate. Această mișcare mai simplă, înapoi la natură, se reflectă cu siguranță în alegerile de design interior de la amenajarea bucatariei și pană la balcon și grădină.

 • Culori naturale de bucătărie: albastrul, verdele si tonurile nisipii sunt deosebit de populare. Albastrul oceanic este folosit ca o culoare puternică pentru bucătărie. În 2023 vom asista la revenirea Albastrului Regal (care nu a dispărut niciodată cu adevărat) și a Albastrului Baby Blue mai ușor. Menta și verdele  salvie sunt o alegere populară pentru o paletă de culori liniștitoare. Începem să vedem o îndepărtare de la alb către culorile mai pământești ale nisipului și deșertului.
 • Materiale și texturi mixte.
  • Cherestea – în bucătărie, observăm o utilizare sporită a lemnului, în special în bucătăriile cu două tonuri. Lemnul da viata bucătăriei albe și poate fi combinat cu nuanțe neutre de crem și alb murdar. Combinația de uși din lemn și blaturi din marmură și splashbacks arată fabulos, dar dacă vă este frică să nu fie prea mult cherestea poate fi folosită cu moderație pentru a accentua doar panoul din spate al barului sau rafturile deschise, de exemplu.
  • Materiale mixte: combinația de elemente vechi și noi în bucătărie creează o atmosferă plina de viată.
  • Metale mixte: finisajele discrete ale robinetului și mânerelor, cum ar fi cupru și alamă peatentată, creează un efect de tonifiere, care este mai aproape de natură.
 • Modele îndrăznețe: blaturile decorative din marmură și splashback-urile fac o declarație. Se combină bine cu ușile de bucătărie din lemn pentru paleta naturală supremă.
 • Plăci cu finisaj lucios în tonuri neutre sau nuanțe mai strălucitoare de albastru, verde, maro și nisip.
 • Plăcile cu formă geometrică fac o declarație și completează liniile mai simple găsite în restul bucătăriei, cum ar fi ușile cu panou plat și blatul de bancă de culoare uniformă.
 • Splashbackurile din marmură arată frumos, deoarece îmbunătățesc estetica bucătăriei și sunt observate imediat ce intri în cameră. Cu siguranță vom vedea această tendință în 2023 și, desigur, cu cât modelul este mai îndrăzneț, cu atât mai bine, nu doar în bucătărie ci și în cazul alegerii de culori living.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.