Familie

Slow Parenting sau cum sa incetinesti ritmul in familie

Slow Parenting

Sa incetinesti ritmul si sa profiti de cele mai calitative momente in familie. Iata care este conceptul de slow parenting. Iata mai multe despre aceasta tendinta care te va ajuta sa fii cel mai fericit alaturi de familie.

Conceptul de slow parenting are la baza conceptul de slow life care ne incurajeaza sa incetinim ritmul pentru a profita din plin de viata. De aici au derivat o multime de alte concepte, precum slow food, slow cosmetic sau slow design.

Slow parenting- despre ce este vorba? Totul pleaca de la o constatare foarte simpla- vrand sa faca totul mereu mai bine si mereu mai mult, parintii traiesc uneori cu viteza de 1000 pe ora… fara sa aiba insa mereu satisfactii.

Rezultatul- o igiena de viata care este o sursa constanta de stres, angoase si insatisfactii si senzatia de a nu profita asa cum trebuie de momentele traite alaturi de ceilalti.

Iata insa care sunt regulile de care sa tii cont atunci cand vrei sa profiti si tu de slow parenting.

Lasa copilul sa respire. Atunci cand nu vrei ca ingerasul tau sa se plictiseasca, cand vrei sa ii dezvolti judecata si sa ii dezvolti si spiritul, ai tendinta ca parinte sa ii propui o multime de activitati, sa il duci sa faca o multime de activitati extra-scolare si nu lasi niciun timp mort in agenda sa. Dar aceste lucruri ar putea sa fie insa o sursa de stres. Deci ar trebui ca programul copilului sa fie mai lejer si acesta ar trebui sa fie lasat sa se plictiseasca si sa respire.

Accepta sa nu faci nimic. Este valabil in ceea ce priveste copiii, dar este perfect valabil si in ceea ce te priveste pe tine ca parinte. Este inutil sa vrei sa ai randament de fiecare data si sa incerci sa faci unele lucruri de o mie de ori. Ai nevoie neaparata de pauze, pentru a te relaxa, dar si pentru a vedea care sunt prioritatile.

Trebuie sa invatati sa profitati impreuna de timpul prezent. Sa accepti conceptul de slow life inseamna si sa inveti sa profiti de momentul prezent. Trebuie deci sa inveti sa fii disponibil pentru copii, consacrandu-le timp de calitate si ascultandu-i cu adevarat, nu facand o mie de lucruri o data. Si daca ne solicita, sa nu uitam sa revenim la ei atunci cand suntem disponibili.

Cel mai important lucru, macar la cina sa renuntati la telefoane pentru a profita de cele mai frumoase momente impreuna.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.