Familie

Scoala online se prelungeste pana la vacanta de vara

Scoala online se prelungeste pana la vacanta de vara

Scoala online se prelungeste. Decizia a fost luata pe data de 7 decembrie 2020 in urma situatiei epidemiologice ce continua sa puna presiune pe sistemul medical. Afla pe http://www.wonder.ro/articole/educatie/ mai multe stiri din domeniul educatiei.

     Iata ce se mentioneaza in hotararea luata

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”,  se arata textul hotararii CNSU.

In data de 9 noiembrie ministrul Educatiei a dat un nou ordin prin care au fost suspendate pentru o perioada de 30 de zile activitatile didactice care impun prezenta fizica a prescolarilor si a elevilor in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal.

Anul scolar 2020-2021 are 32 de saptamani dupa cum urmeaza:

Semestrul I are 17 de saptamani de cursuri desfasurate in perioada 14 septembrie – 29 ianuarie 2021.

Sementrual al II lea are 17 saptamani de cursuri desfasurate in perioada cuprinsa intre 9 februarie si 18 iunie 2021.

Vacantele elevilor sunt programate astfel:

Vacanta de iarna incepe la 23 decembrie 2020 si se va incheia pe data de 10 ianuarie 2021.  Tot in perioada iernii elevii vor mai avea parte de o vacanta de o saptamana in perioada 30 ianuarie si pana la 7 februarie 2021.

Data de 24 ianuarie este o zi libera legal dar va fi intr-o zi de duminica.

Vacanta de Paste va avea doua saptamani care vor fi acordate in doua perioade distincte, mai exact Pastele Catolic are loc pe data de 4 aprilie iar vacanta va avea loc in perioada 2-11 aprilie si Pastele Ortodox este pe data de 2 mai si vacanta are loc in perioada cuprinsa intre 30 aprilie si 9 mai.

Vacanta de vara incepe pe data de 18 iunie 2021 si dureaza pana in luna septembrie iar  anul scolar 2021 – 2022 va incepe la o data care nu a fost inca stabilita.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.