Timp Liber

Mergem să vedem o premieră mondială în arta contemporană!

arta contemporană

Arta contemporană experimenteză o premieră mondială astăzi. Sunt încântată să vă spun că voi fi prezentă și eu acolo, prin 2 reprezentate. Vorbesc despre expoziția ”RAW INTIMACY” a noii stele a picturii americane, Connor Tingley și legendarul hairstilist Peter Savic.

arta contemporană

Cine este Peter Savic?

Peter SavicPe scurt, este un hairstilist foarte apreciat în lume. A colaborat cu fotografi faimoși în anii ’80 (Herb Ritts sau Ellen von Unwerth. Numele său a fost legat de editoriale din reviste ca Vogue, Allure, Harper’s Bazaar și campanii publicitare pentru Versace, Calvin Klein, Guess. Când a început să lucreze cu Madonna, cariera lui a luat un avânt extraordinar (videoclipuri: Expreess Yourself, Vogue, Cherish, Frozen).

Alte vedete cu care a colaborat sunt: Naomi Campbell, Sophia Loren, Sharon Stone, Cindy Crawford, Christina Aguilera, Lady Gaga, Celine Dion, Kim Basinger, Kim Kardashian, Susan Sarandon, Diana Ross, Celine Dion, Renée Zellweger, Kesha, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Jessica Lange,Hilary Swank.

Connor Tingley și arta contemporană

Connor TingleyAre doar 23 de ani, dar este considerat a fi unul dintre cei mai talentați artiști americani ai generației sale. Pictează de la 3 ani, iar tablourile sale sunt cumpărate și de celebrități precum Kourtney Kardashian, Cindy Crawford, Daphne Guinness, Sophia Loren sau Naomi Campbell.

“N-am studiat niciodată Picasso, Chagall. Singurul pictor pe care l-am iubit a fost John Singer Sargent, ultimul mare pictor clasic.”

Desene supra-dimensionate în ulei și cărbune se odihnesc astăzi în case de colecționari și celebrități.

Câteva cuvinte despre expoziția Raw Intimacy

Connor Tingley combină fețe și corpuri frumoase cu cadavre. Parcă ar fi vorba de o luptă împotriva morții de zi cu zi. Pictura lui este ca un jurnal în imagini, peste care vin inserțiile cu păr ale lui Peter Savic, pentru a construi stări suprarealiste. Amândoi parcă ar acoperi ceea ce este real, lăsând ca drama să se nască în interiorul privitorului.

Expoziția va avea loc astăzi, la Uzina Electrica Filaret, de la 19.30. Accesul se va facepe bază de invitații. Organizatorii sunt YOLO Media și ARGO, iar evenimentul este parte a unui proiect în 3 părți. Următoarele 2 părți vor avea loc anul acesta în Bangkok și LA. Expoziția va cuprinde 29 de lucrări, 3 dintre ele în premieră absolută.

Chantel.ro susține arta de orice fel. În cadrul seriei Cunosc Oameni Frumoși, am mai scris și despre alt gen de artă! Urmărește seria de interviuri realizată de Ana-Maria Gălețean! 🙂

Sursă foto: invitație Argo

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.