Lifestyle Timp Liber

Muzeul National al Taranului Roman isi deschide expozitia de grafica si pictura a artistului plastic Vladimir Paun-Vrapciu

Muzeul National al Taranului Roman isi deschide expozitia de grafica si pictura a artistului plastic Vladimir Paun-Vrapciu

Expozitia de grafica si pictura “ Cum am ajuns aici?”  a arhitectului si artistului Vladimir Paun – Vrapciu este deschisa la sala “ Irina Nicolau” a Muzeului National al Taranului Roman. Vezi mai multe detalii despre aceasta expozitie si despre cum poti sa te bucuri de ea.

    Ce implica aceasta expozitie?

In urma unui comunicat al MNTR s-a descoperit  ca expozitia este inspirata  si construita architectural in jurul intrebarii „Cum am ajuns de la 10 îngrădiri raţionale la milioane de îngrădiri iraţionale?”.

„Prin această expoziţie încerc, ca arhitect şi artist plastic, să purced împreună cu publicul iubitor de artă contemporană într-o analiză lăuntrică a spiritului uman, prin care să găsim răspunsuri şi rezolvări la problemele actuale din existenţa noastră”,  a explicat Paun – Vrapciu.

Acesta a adaugat ca prin intermediul expozitiei sale incearca sa gaseasca raspunsuri la intrebarile pe care si le-a pus in ultimele luni pe fondul pandemiei Covid-19.

„Cum am ajuns ca viaţa noastră să se schimbe în totalitate în câteva luni? Cum este posibil să nu asculţi de medici specialişti şi să declari că nu există nicio îngrijorare referitoare la virus? Este revoltător să constaţi că spiritul uman şi-a pierdut raţiunea şi nu a evoluat. Cum au ajuns unele naţiuni să îşi fure una alteia echipamentele de protecţie împotriva pandemiei? Cum au ajuns oameni care îşi permit să conducă maşini de zeci de mii de dolari să stea la cozi de câteva ore pentru o cutie cu alimente? Cum am ajuns să constatăm că în unele ţări dezvoltate şi care ar trebui să fie exemplu pentru ţările în curs de dezvoltare, pe fondul unei revolte spiritual umane, să ajungem, în acest secol, să vedem indivizi care provoacă haos în numele unei nedreptăţi şi distrug munca semenilor? Nu avem nicio scuză: în mod special, ultima generaţie a avut tot confortul necesar unei vieţi plină de bunăstare, pe sacrificiile şi munca generaţiilor trecute. Globalizarea îşi urmează cursul”, a mai transmis Vladimir Paun – Vrapciu.

Aceasta expozitie va ramane deschisa la Muzeul National al Taranului pana pe data de 2 august. Pretul biletelor este de 8 lei – adulti, 4 lei – pensionari, elevii si studentii sau persoanele cu handicap – 2 lei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.