Reţeta de pizza cu blat pufos de casă nu este, în sine, o revelaţie în bucătărie. Doar blatul pufos de casă este mai special. Restul ingredientelor vin după pofta inimii şi a papilelor gustative.
Şi dacă aveţi impresia că tot procesul de o oră jumătate pentru o pizza mare cât cuptorul de aragaz este mult, gândiţi-vă cât durează până vă îmbrăcaţi, ajungeţi la restaurant, comandaţi, mâncaţi şi apoi să veniţi acasă 😛 . Ei, cum vi se pare mai uşor? Mai rapid?
Blatul pufos de casă
Ingrediente pentru aluat mare cât tava din cuptorul aragazului:
- 800 gr de făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de ulei
- apă caldă
Aceste ingrediente se amestecă, iar apa este în cantitatea care aduce aluatul la o consistenţă eleastică. Va trebui să frămânţi un pic pe aluat, până când uleiul se încorporează cum trebuie. Într-un vas înalt, acoperit cu un prosop şi se lasă la dospit 30 de minute.
Pregătirea topping-ul pentru pizza
Acestea sunt ingredientele care vin deasupra aluatului. Şi sunt, cum am mai menţionat, după pofte şi posibilităţi. Eu am făcut această pizza cu:
- 10 felii de şuncă
- 2 pachete de mozzarella- bulgăre mare
- 200 gr caşcaval
- 3 linguri de sos de roşii
- 1 conservă mică de porumb
Şunca am tăiat-o fideluţă, caşcavalul l-am răzuit, mozzarella tăiată felii groase.
Și acum…pizza cu blat pufos de casă
Pe tava de cuptor a aragazului am pus foaie de copt şi am aranjat aluatul după formă. Da, aluatul este mai gros, de aceea şi denumirea de blat pufos.
Singurul procedeu care este la fel pentru orice pizza de casă făcută de mine, este că sosul de roşii este primul pe aluat. Apoi care cum vin. La sfârşit am pus deasupra feliile de mozzarella. La cuptor, iar al meu aragaz a avut nevoie de 40 de minute pentru a coace acestă minunată pizza.
Nu vă mai reţin şi vă las să mergeţi să pregătiţi acestă reţetă rapidă şi pentru cei dragi vouă! Vezi aici ce fel de robot de bucătărie să cumperi ca să te ajute să pregătești aluatul mai rapid.
Poftă bună!