Dragoste & Sex

De ce ai vrea să rămâi într-o relație toxică?

Cu fiecare durere suferită în dragoste avem tendința, ca oameni, să ne închidem în noi, să fugim și să nu mai repetăm lucrurile considerate greșeli mai ales când suntem siguri că avem dreptate.

Ce se întâmplă oare atunci când găsim aceleași lucruri greșite la mai mulți parteneri? Când ajungi să spui că toți bărbații sunt la fel și nu la modul general ci ca un set specific de situații dramatice prin care ai trecut, e probabil timpul să observi ce a atras asta în viața ta.

Otrava care vindecă

Stereotipurile sunt ușor de văzut. Pe când unii bărbați văd femeile ca pe o pradă ușoară, simplu de mințit și manipulat, alții le văd ca pe niște închisori care trebuiesc folosite și abandonate.

Dar ce se întâmplă atunci când în jurul tău s-a format un stereotip personalizat pe mai multe nivele? Cum se face că ultimele tale x relații s-au încheiat exact la fel, din cauza lui, pe neașteptate?Toate semnele îți zic să treci mai departe, toate prietenele te susțin, normal și te consolează și toate trendurile feministe te învață din ce în ce mai multe stereotipuri pe care să le ocolești.

Cu tine cum rămâne?

E adevărat că istoria se repetă pentru cei ce nu o cunosc dar cum poți știi că o relație e pe sfarșit dacă se termină mereu brusc sau din motive mult prea vagi? Cum înveți cu adevărat din propria istorie mai ales dacă ramăi doar cu concluzii și nu cu argumente?

Subiectul e foarte vast iar dincolo de stereotipuri vor fi mereu comportamente subconștiente care le hrănesc. Te las cu câteva întrebări care să-și arate că lupta în primul rând se poartă în interior: ți-ai lăsat vreodată emoțiile să-ți dicteze manierele? Ai uitat să tragi linie din cauza fricii, afecțiunii sau atracției? Ai cerut mai puțin decât îți era acceptabil să continui? Ai tolerat comportamente care au stins pasiunea? Te-ai neglijat fizic sau emoțional? Te-ai pus mereu pe ultimul loc în relație? Ai cerut ce oferi în loc să ceri ce vrei, ce ai nevoie?

De ce să rămâi cu EL?

sărut

Multe dintre aceste probleme trebuiau rezolvate din adolescență până acum dar din varii motive ai rămas cu aceste – din lipsa unei expresii mai bune- blocaje energetice. Ai atras acești bărbați în jurul tău și în viața ta pentru că acolo ești blocată mental și emoțional. Sunt multe motive să închei o relație din cauza celuilalt. Între violență (fizică sau emoțională) și delăsare sunt multe nivele dar cel mai bine, pentru tine, e să începi cu otrava ta.

E bine să vezi că ai această putere, nu de manipulare ci de co-existență cu aceleași drepturi într-o relație și în viață în general. Ceartă-te și împacă-te cu adevărat pentru că războiul rece purtat până acum cu propria inimă nu-ți va hrăni viața.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.