Timp Liber

Cum rezolvi situaţiile neprăvăzute sau finanţele puţine?

Ştiţi proverbul acela „Unde dai şi unde crapă!” ?!

Da, în unele situaţii vorbim la nivel figurativ. Dar ce te faci când se poate aplica la o situaţie reală, în adevăratul sens al cuvântului?

Planuri mari

Ca orice familie în creştere, toţi visăm la un loc cald şi primitor. La un spaţiu generos de desfăşurare a tuturor activităţilor. La un design pe plac al căminului.

Căsuţa o avem, curte avem, familie în creştere avem. De idei nu ducem lipsă. Aşa că ne punem pe economisit şi încercăm mereu să ne punem în practică ideile legate de amenajarea căsuţei şi a exteriorului.

Dacă mobila este relativ uşor de achiziţionat şi potrivit cu restul casei, grădina avea nevoie de un proiect mai amplu de amenajare.

O parte este transformată în loc de socializat, adică terasă cu sezlong, cu grătar din cărămidă, cu masă mare şi scaune să ajungă marii noastre familii. Cealaltă parte a grădini va fi dedicată verdeţurilor şi florilor.

Încet, le punem în aplicare

Grădina prinde uşor contur, Am început cu grădinăritul. Aceasta fiind partea relaxantă din tot proiectul.

Cu ajutorul copiilor am avut parte de o activitate foarte distractivă, dar au avut şi ceva de învăţat. Cum să aibă răbdare şi cum să aştepte până vor răsări palanturile.

Terasa am conceput-o împreună. Am cumpărat materiale în timp, aşa reuşind să scăpăm de un credit de nevoi personale.

Apoi am trecut la treabă!

Unde dai şi unde crapă!

Aici ajunge în parte în care îmi aduc aminte cu jale de momentul în care un cui ne-a spulberat munca!

Totul era aproape gata… mai aveam de amenajat terasa. De decorat în stil rustic. Pus roţi de căruţă vechi, farfurii pictate de la bunica din căsuţă, lămpi vintage….

Însă, în momentul în care a bătut primul cui destinat suportului pentru roata de căruţă, cuiul rezistă. Nu dorea să intre. Aşa că am insistat, am insistat, am bătut până când lemnul a crăpat. Era un stâlp de susţinere a terasei. Şi uite cum în 5 secunde toată terasa a căzut peste masă, peste grătarul din cărămidă, peste flori, la limită au scăpat  palanturile.

De unde să ştiu că nimerisem un nod în stâlpul de lemn şi cuiul nu intra din cauza lui?!

Cum rezolvi situaţiile neprăvăzute şi finanţele puţine?

Cu mult calm şi cu un credit urgent! Inspiră-expiră! Inspiră-expiră! Inspiră-expiră! De maxim 5 ori, ca să nu ameţeşti. Doar aşa treci peste şocuri mai mari, te calmezi, analizezi situaţia şi te pui pe treabă!

Am făcut curat, am salvat ce am putut, dar nu mai aveam cu să terminăm ceea ce am început. Ca să nu mai zic de faptul că nu mai aveam finanţe pentru noi materiale. Deşi nu suntem foarte încântaţi de ideea de credit online, acum am fost nevoiţi să apelăm la unul.

Totul cu măsură

Aceasta este şi politica companiei de împrumut, mizând şi pe creditarea responsabilă.

Datorită timpului rapid de răspuns la cererea de creditare, care durează 5 minute să-l completezi online, am reuşit să primi banii urgent  în cont şi ne-am pus din nou pe treabă.

Chiar dacă la următorul salariu vom avea mai puţini bani pe card, fiindcă firma îşi ia singură banii din cont, fără comisioane extra, fără dobândă, măcar ne bucurăm până atunci de o grădină frumoasăcu terasă şi flori frumoase!

Voi cum faceţi faţă situaţiilor neprăvăzute şi finanţelor puţine?

2 Comentarii

  • Imi place acest articol,cred ca orice cuplu sau familie trebuie sa stie cum sa isi gestioneze bugetul sau problemele care apar si sa le depaseasca impreuna.

    • Mulţumesc pentru apreciere. Consider că trebuie căutat un ECHILIBRU în orice situaţie. Aşa vo avea doar de câştigat. 😉

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.