Beauty

Ce creme nuanțatoare ți se potrivesc?

creme nuanțatoare ten

Când vine vorba de îngrijirea pielii, avem deja game numeroase de creme și produse care să repare problemele pentru fiecare tip de ten și să acopere imperfecțiunile. Cele de tipul BB, CC, DD, EE sunt diferite și atrag atenția prin însăși denumirea lor. Numeroși producători de produse dermato-cosmetice au inclus în gamele lor acest tip de creme. Încă de la început trebuie să știm că acestea sunt creme nuanțatoare.

Creme nuanțatoare de tip AA

Denumirea lor vine de la „Anti-Aging” (în traducere anti-îmbătrânire) și sunt destinate persoanelor cu un ten matur. Acestea nu sunt neapărat creme nuanțatoare.

Creme nuanțatoare de tip BB

Când au apărut prima dată în România aceste creme, mi s-au părut interesante denumirea și acțiunea lor. BB este prescurtarea de la „Blemish Balm”(balsam pentru imperfecțiuni). Piața românească a dermato-cosmeticelor le-a adus în anul 2012. Formula lor a fost elaborată în jurul anilor 1940 în Germania, apoi o formulă asemănătoare a fost elaborată în Asia. Cremele de tip BB sunt adresate persoanelor cu ten sensibil, iritabil. Acoperă urmele lăsate de peeling-uri chimice, se absorb repede și pot fi considerate un produs care cuprinde mai multe produse, de tip 4 în 1. Mai exact, acționează ca un serum hidratant, asigură  protecție față de ultraviolete prin factorul SPF, reprezintă o bună bază de machiaj, dar se comportă și ca un fond de ten. Există și formule BB cream care au și un al cincilea element, anume factorul de iluminare, dând luminozitate unui ten tern.

Creme nuanțatoare de tip CC

Denumirea reprezintă prescurtarea de la „Color Corrector” (corector de culoare). Aceste creme au o putere de acoperire mai mare, mai bună. Au un efect asupra dermului mai redus în comparație cu alte creme, deoarece substanțele active sunt într-o concentrație redusă (conțin acid salicilic cu efect exfoliant și extracte vegetale cu rol de regenerare celulară). Rolul lor este de a acoperi petele galbene sau roșii ale pielii. Conțin antioxidanți și factor de protecție solară. Sunt contraindicate persoanelor cu ten sensibil sau ten acneic.

Creme nuanțatoare de tip DD

Au fost elaborate în SUA și, momentan, pe piața dermato-cosmeticelor din România nu se găsesc.  Denumirea lor vine de la „Disguise & Diminish” (Deghizare și Diminuare) sau de la „Daily Defence”(protecție zilnică)/„Dynamic do-all”(bun la toate). Au numeroase proprietăți: efect de hidratare, estomparea ridurilor și prevenirea lor, diminuează roșeața, dau luminozitate tenului, estompează cearcănele și zonele pigmentate, conțin SPF. Nu trebuie folosite mereu deoarece închid porii.

Creme nuanțatoare de tip EE

Cremele de tip EE („Extra Exfoliation”= extra-exfoliere) ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la regenerarea celulară. Oferă protecție solară, hidratare și efect antiacneic. Nu se recomandă persoanelor cu ten sensibil și nici folosirea frecventă. Se recomandă persoanelor al căror ten prezintă puncte negre.

Creme nuanțatoare de tip PP

Aceste creme sunt baze de machiaj. Denumirea reprezintă prescurtarea de la „Pink Perfect”(perfecțiunea roză), de la culoarea roz a cremei, care la aplicare pe piele devine transparentă. Proprietățile cremei sunt date de particule de silicon. Aceste particule netezesc imperfecțiunile, ameliorează aspectul cicatricilor, micșorează porii.  Se potrivesc oricărui tip de ten, dar nu trebuie folosite singure. Înainte de aplicare pielea trebuie curățată și hidratată. După aplicarea acesteia, se poate aplica fondul de ten.

Fiecare tip de ten are nevoie de îngrijire specifică. Citește aici despre tipurile de ten. Ai grijă de tenul tău!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.