Fashion

Ce fel de pantofi preferă femeile

Un studiu de la Universitatea din Kansas a arătat că judecăm până la 90%  caracteristicile personale ale unui străin doar uitându-ne la pantofii acestora (în mod curios, studiul a demonstrat că ghetele pe gleznă sunt purtate de oameni cu personalități mai agresive, iar pantofii care arată neconfortabil de persoane mai calme).

Ce fel de pantofi preferă femeile?

Pantofi fără tocuri, pantofi cu toc, cizme, balerini, sandale, saboți, platforme, cu barete, cu şnururi, cu dantelă, peep-toe etc. Ne plac pantofii, și mereu ne dorim noi pantofi. Simţim inima cum o ia razna când ne hotărâm să ne cumpărăm o pereche şi parcă zburăm atunci când îi purtăm prima dată. Știm că trebuie să avem pantofi exact cum știm că avem nevoie să mâncăm și să respirăm. Probabil că n-am muri dacă ar fi să purtăm aceeași pereche monotonă de pantofi pentru tot restul vieții noastre, dar o parte din noi s-ar ofili și ar muri.

pantofi cu toc

De ce suntem aşa îndrăgostite de pantofi cu toc?

In medie, o femeie deține 20 de perechi de pantofi la un moment dat. Multe dețin şi mai mulţi. Pantofii cu toc sunt parte din fanteziile de zi cu zi la fel cum şi sexul poate fi. Acest lucru se întâmplă deoarece cumpărarea de pantofi pune în mişcare instinctele noastre cele mai primitive asemănătoare cu ceea ce au simțit strămoșii noștri: vânătoare, urmărire, ucidere. Doar prin a te gândi la cumpărături de pantofi, adrenalina începe să alerge prin corpul nostru.

pantofi

Pantofii sunt manifestarea fizică a libertăţii

Pantofii sunt fundaţia pentru imaginea pe care dorim să o afişăm în societate. Îi purtăm ca pe o modalitate de a ne juca cu diverse aspecte ale identității noastre într-un mod mai puțin angajat decât oricare alt marker vizibil, cum ar fi o tunsoare sau culoarea părului. Putem schimba mesajul în fiecare zi, sau chiar mai des dacă vrem.

O pereche sau apartamente de Berkenstocks arată că suntem bine înfipţi în realitate, o pereche de pantofi cu toc spun că suntem profesionişti, iar cizmele înalte din piele întoarsă spun o poveste despre tenacitate.
Eu nu dețin o pereche scumpă de pantofi Louboutin, Manolo Blahnik sau Jimmy Choo, deși recunosc că mi-ar plăcea, dar pur și simplu nu mi le pot permite. Dar, de fapt, nu-mi permit cele mai multe perechi de pantofi pe care mi-i cumpăr și, totuși, voi continua să îi cumpăr. Găsesc o cale pentru că nici un alt articol de îmbrăcăminte nu poate exprima atât de fluid tot ce sunt sau ce doresc să fiu.

pantofi cu toc

Un alt aspect interesant al relației personale cu pantofii este acela că unele femei rareori poartă pantofii pe care îi iubesc cel mai mult. Este ca și cum un designer a făcut ceva doar pentru ei; o operă de artă să fie privită şi poate ocazional atinsă. Este o experiență care pentru ei este deosebită, privată.

Tu ce fel de pantofi eşti? 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.