Beauty

Ce este frumuseţea?

Ce este frumuseţea?

Probabil dacă aş face un sondaj în mediul online în acest moment, şi aş întreba ce este frumuseţea pentru fiecare, aş primi o gamă variată de răspunsuri: frumuseţea e interioară, o femeie frumoasă este o doamnă, alţii ar spune că frumuseţea nu ţine de exterior ci şi de interior, sau că frumuseţea e trecătoare.

Alţii ar insista şi pe faptul că o femeie frumoasă este una îngrijită, devreme acasă şi gospodină. Sau că poţi vedea frumuseţea în natură, în ochii unui copil şi devotamentul animalului de companie.

Pentru mine, frumuseţea are atâtea aspecte, încât nu îi pot dedica un singur articol. Frumoase sunt momentele trăite în familie, cu prietenii sau singur în lume.

Energie şi vitalitate

Cel mai bine mă simt în natură. Îmi încarc bateriile, îmi las gândurile să zboare şi să mă golesc de tot ceea ce este negativ. Verdele pădurilor, albastrul cerului şi aerul care se joacă în părul meu, îmi fac viaţa mai frumoasă.

Iar atunci când vine vorba de frumuseţea naturală, mă inspir din produsele care îmi plac cel mai mult. În timpul verii găseşti cel mai uşor ingrediente naturale cu care să îţi poţi răsfăţa corpul, dar în anotimpul rece e mai greu. Şi în plus, se schimbă clima, ceea ce necesită un alt set de îngrijire.

Extracte naturale eficiente

Extractele naturale au un efect mai uşor şi de lungă durată asupra pielii. Cel mai mult îmi plac produsele exfoliante, şampoanele cu parfum fresh de citrice sau uleiurile de corp dulci.

Dacă v-aş spune că le-am descoperit pe TOATE la un singur producător, mă credeţi? Ştiam de multă vreme de gama FARMEC. Este un produs românesc cu tradiţie pe piaţa cosmetică.

Cel mai bine vândut produs este, deloc surprinzător, laptele demachiant Doina. De 40 de ani în topuri. Dar produsele lor, numără o gamă largă: pentru bărbaţi, copii, corp, păr, unghii, seturi cadou, etc.

Iar acum, au introdus o serie de produse noi, care au la bază extractele naturale de ulei de argan, bambus, orhidee, urzică şi germeni de grâu. Daca nu aş şti că vorbim de o gamă cosmetică, aş crede că mă aflu la ora de botanică.    

Dar lăsând gluma la o parte, trebuie să vă spun că părul meu scârţâia de fericire după ce am încercat pentru primă dată şamponul energizant  cu extract de bambus. Deoarece există tendinţa de îngrăşare la rădăcină şi uscare la vârf, am decis să folosesc un şampon degresant, ca mai apoi să aplic o mască hidratantă pe vârfuri.

Iar pentru demachiere/curăţare am optat pentru şerveţele demachiante  pentru momentele în care nu pot să îmi iau cu mine apa micelară. Cât despre corp, aleg un ulei iar pentru picioare o cremă hidratantă.

De ce sunt importante şi aleg  produsele cosmetice cu ingrediente naturale? Simplu: îmi iubesc pielea. Vreau să îi ofer doar ceea ce am mai bun. Iar o viaţă fericită poate fi în multe feluri, dar nu trebuie să fie oricum; iar asta înseamnă atenţie la detalii. Cum ar fi şamponul, gelul de duş şi crema de faţă.

Corpul e un templu

Scepticii ar spune că nu e atât de important, că sunt alte subiecte sau motive pentru care să ne preocupăm. Dar eu spun că un singur corp avem, pe care suntem datori să îl îngrijim cum se cuvine. Aşadar, ingredientele naturale sunt cireaşa de pe tort, dacă vreţi. Ceea ce va face ca pielea să îţi strălucească, să fie fermă şi curată. Să ai o faţă zâmbitoare şi nişte ochi superbi. Şi nimeni să nu te creadă că ai trecut de 50+.

Indiferent că frumuseţea e trecătoare sau nu, că avem 20 sau 60 de ani, ceea ce face ca farmecul nostru personal să persiste este doar atenţia la detalii. Pentru că frumuseţea vine din natură.

Care e produsul tău favorit de la Farmec?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

Sursa imagini: www.farmec.ro si www.pexels.com

5 Comentarii

  • Frumusetea este in primul rand atitudinea si trebuie sa avem grija de sanatatea noastra si de ten . Interesant , voi citi mai multe pareri despre samponul cu bambust (Y) <3

    • M-am grabit si am trimis fara sa citesc si cand a aparut, am sesizat gresala „Bambust: T-ul nu l-am tastat eu, cred ca a aparut singur! 🙂

  • Frumos articol,imi place,mereu ne vom intreba ce este si de unde vine frumusetea dar eu cred ca frumusetea vine din noi si fiecare om este frumos in felul sau.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.