Timp Liber

Cartile pe care trebuie sa le citesti in luna aprilie

Cartile pe care trebuie sa le citesti in luna aprilie

Iti place sa citesti? Atunci trebuie sa citesti acest articol si sa descoperi care sunt cartile pe care trebuie sa le citesti in luna aprilie.

  Iata care sunt cartile pe care trebuie sa le citesti

Sa ne fie le toti la fel de rau, scrisa de Adrian Schiop

Aceasta carte este al patrulea roman scris de Adrian Schiop. Adi este personajul principal al acestui roman. Acesta se avanta intr-o relatie cu Florin, un politist de 42 de ani, divortat si betiv  care este mereu autoritar si indecis in privinta sentimentelor lui. Povestea celor doi este intrerupta brusc de pandemie iar asta il obliga pe Adi sa se mute pe durata starii de urgenta la tara, mai exact la parintii lui. Aici o va regasi pe Andreea, vechea lui prietena, o asistenta medicala rea de gura.

Nopti albastre, scrisa de Joan Didion

In aceasta carte Joan Didion vorbeste despre problemele spinoase ale societatii dar si propriul doliu.  Cartea este modalitatea prin care o scriitoare a incercat sa se impace cu moartea prematura fiicei ei Ouintana.  Este o poveste emotionanta despre mortalitatea proprie dar si a celor dragi. Meditatia este si ea un subiect de interes in aceasta carte. Inca o data ne dam seama ca nu suntem niciodata pregatiti pentru acest eveniment si ca nimeni si nimic nu ne poate servi drept consolare.

Acolo, chiar acolo scrisa de Tommy Orange

Acesta este romanul de debut al lui Tommy Orange in care se vorbeste despre comunitatea nativa americana. Volumul aduce laolalta mai multe personaje, fiecare cu problemele lui si cu istoriile lor personale. Pe langa faptul ca aceasta este o problema de rasa si de identitate, este un roman care trebuie sa fie citit de orice iubitor de literatura contemporana.

Omul care a vazut totul, scrisa de Deborah Levy

Este un roman interesant despre modul in care se intretaie istoria personala cu cea politica. Mai exact, cartea il urmareste pe un tanar istoric care ajune in Berlinul de Est in anul 88. Aici trebuie sa ia parte la un proiect de cercetare dar un mic incident ii va schimba complet viata.

Lasa lumea in urma, scrisa de Rumaan Alam

In aceasta carte este vorba despre o familie care fuge de New York-ul haotic catre o casa izolata. In acest loc ajung sa se relaxeze timp de o zi pana cand primeste vizita unui cuplu in varsta, de culoare. Acestia sunt proprietarii casei si sunt veniti deoarece in marele oras are loc o pana de curent.

Fiica Reichului, scrisa de Louise Fein

Fiica unui ofiter nazist a fost crescuta cu dorinta de a contribui la Gloria Reich-ului. Aceasta are parte de sentimente contardictorii atunci cand il reintalneste pe Walter, prietenul ei evreu din trecut. Bineinteles ca intre cei doi se infiripa o frumoasa poveste de dragoste care le va pune vietile in pericol.

Toate cartile de mai sus sunt recomandate in luna aprilie. Le poti citi in orice moment si in mod sigur vei avea parte de o luna interesanta.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.