Casă & Gradină

Când speli lucrurile din casă și din dulap

 

Poate ești genul care spală totul în fiecare săptămână sau poate ești genul care își spală blugii când miros dubios. Oricum ar fi, lista de mai jos s-ar putea să îți fie utilă.

sheets

Lenjeria de pat e un deliciu pentru acarieni

Lenjeria de pat murdară este un loc ideal pentru acarieni. Acești mici ticăloși pot cauza astm, alergii sau eczeme. Din acest motiv este recomandat să speli lenjeria o dată pe săptămână, la temperaturi înalte (peste 60 de grade). Știu că e greu să întinzi cearceaful pe frânghie, dar merită efortul.

Cumpără de aici lenjerii de pat ieftine

Pernele își pot schimba greutatea

La fel ca în cazul lenjeriei, pernele sunt un hotel excelent pentru acarieni. Greutatea pernei se poate schimba datorită acarienilor. Recomandarea specialiștilor este să fie spălate odată la 3-6 luni.

pillows

 

jeans

Blugii nu se spală cu apă fierbinte

Toate avem o relație amoroasă cu cel puțin o pereche de blugi. Adevărul dur este că trebuie să ne despărțim de ei după fiecare 4-5 purtări. Alt adevăr dureros este că blugii se micșorează la spălare. Tocmai de aceea este bine să-i spălați cu apă rece.

Cumpără de aici blugi chic

 

Sutienul se schimba zilnic

Nu ar trebui să porți acelați sutien două zile la rând, deoarece elasticul are nevoie să se „regrupeze” după suportul depus. Iar de spălat, trebuie spălate după 3-4 purtări.

bras

 

hair

Părul are nevoie de sebuum

Nu este bine să te speli pe cap în fiecare zi. Părul are nevoie de uleiul natural produs de pielea capului. Dacă nu poți mai rar de atât, este în regulă dacă te speli o zi da și una nu. Poți folosi și șampon uscat pentru zilele când ți se pare prea gras părul tău.

 

Geamurile se spală de Paște și de Crăciun

Aparent geamurile spun mult despre cât de gospodină ești. Nu există o perioadă clară, după care ar trebui să speli geamurile. Recomandarea minimă este de cel puțin două ori pe an. Dar dacă ești ca mine și ai geamurile spre un bulevard de București, este foarte posibil să trebuiască spălate mult mai des.

windows
Intră aici să vezi cele mai bune geamuri și uși
mattres

Saltelele se aspiră pe ambele părți

Dacă locuiesc în lenjerii și în perne, acarienii se simt bine și în saltele. Sigur te sperie gândul de a curăța ceva așa de mare, dar nu e greu deloc. Aspiră bine ambele părți și apoi curăța suprafața cu o cârpă umedă și șampon de tapițerie.

 

Cuptorul se spală odată cu geamurile

Există super-cuptoare care se curăță singure. Dacă nu ai un asemenea cuptor, este recomandat să îl cureți la fiecare 6 luni. Poți lăsa grătarul la înmuiat în timp ce pulverizezi soluție de curățat în interior. Lasă soluția să activeze câteva ore.

oven
Cumpără de aici cele mai ieftine cuptoare
carpet

Covoarele curate împrospătează aerul din cameră

Covoarele curate pot îmbunătăți aerul din cameră. De aceea este bine să fie spălate măcar o dată pe an. De asemenea, aspiră cât de des este necesar. Eu am un câine și o pisică și ar trebui să aspir cam în fiecare zi… ar trebui.

 

Poșeta/Portofelul se spală cu șervețele umede

Se zice că poți găsi orice în poșeta unei femei. Orice, chiar și bacterii/microbi. Așadar, i-ați timp și curăță poșeta și portofelul în fiecare săptămână. Folosește șervețele umede pentru bebeluși pentru a șterge ce nu poți băga la mașina de spălat.

wallet

 

sink

Chiuveta se curăță cel puțin o dată pe zi

Cred că multe din noi au avut o experiență cu o chiuvetă pe care au amânat să o spele. Adevărul este că într-o chiuvetă murdară se pot aduna o groază de micro-organisme. Este puternic recomandat să speli chiuveta în fiecare zi.

Cumpără de aici cele mai ieftine obiecte sanitare

Toaleta trebuie dezinfectată

Toaleta trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână. Probabil mămicile le spală ceva mai des. Oricum ar fi, folosește o soluție dezinfectantă pentru a spăla interiorul și exteriorul. Toarnă apoi o soluție specială pentru microbi. Lasă soluția să activeze 10 minute, apoi freacă cu peria de toaletă.

toilet

 

towel

Prosoapele nu se spală cu balsam de rufe

Poți spăla prosoapele odată pe săptămână, cu condiția să le usuci bine după fiecare baie. Este recomandat să nu folosești balsam de rufe, fiind materiale care intră în contact direct cu pielea.

 

Frigiderul se curăță cu apă și oțet

Frigiderul este casa alimentelor noastre și pentru a păstra-o curată este necesară o spălare săptămânală. Recomandarea noastră este să folosești o soluție cu părți egale de apă și oțet.

fridge
Cumpără de aici cele mai ieftine frigidere

Acum că știi când să speli prin casă, spor la treabă! 😉

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.