Beauty

Bicarbonat de sodiu sau minunea din bucătăria ta

bicarbonat de sodiu

Pe vremuri se folosea bicarbonat de sodiu mai des decât acum, dar nici astăzi nu este dat uitării, găsindu-și locul printre condimente și ierburi.

Dar daca v-aş spune din proprie experienţă cât de minunat este?  Or creşte prăjiturile mari şi pufoase, dar cum ar fi să aveţi cel mai fin ten din lume?

Vezi produse de îngrijire perfecte pentru corpul tău

Cum poţi folosi bicarbonat de sodiu pentru ten?

  1. Întâi testează produsul pe o mică porţiune de piele. Nu se ştie niciodată, dar poţi avea alergie.
  2. Pentru o piele fină ca de bebeluş ia 2-3 linguri, sau mai mult, în funcţie de porţiunea de piele, şi, prin mişcări circulare, masează pielea uşor. Va lăsa în urmă o piele fină, luminoasă şi incredibil de hidratată.
  3. Pentru faţă, poţi bicarbonat de sodiu folosi ca atare, sau în amestec cu zeamă de lămaie sau ulei de măsline. Eu l-am folosit în stare pură. Rezultatul? Piele luminoasă, fină şi cu mai puţine impurităţi.

dinti albi

Dar dacă vrei dinți mai albi?

Amestecă puţină zeamă de lămaie cu bicarbonat de sodiu înmoaie periuţa de dinţi în pastă şi freacă uşor timp de maxim 3 minute. Procesul se poate efectua doar o săptămână maxim după care iei pauză.

Vrei unghii curate? S-a făcut!

Gata cu unghiile scurte! Ce zici de nişte unghii puternice, care arată impecabil? Poţi folosi pasta rămasă de la reţeta de albire a dinţilor. Doar că aici poţi să laşi unghiile să se înmoaie puţin mai mult. Va elimina impurităţile şi va albi unghiile instant. Vei observa o întărire a acestora de la prima folosire. O dată pe săptămână este suficient.

Părul tău iubește bicarbonatul!

Ai păr cu tendinţă de îngrăşare? Şi ce dacă? Te rezolvă puţin bicarbonat de sodiu. Fie că îl amesteci direct în şamponul preferat sau direct pe scalp te poate ajuta să capeţi un păr minunat.

par sanatos

Respirație urât mirositoare? Istorie!

Poţi obţine o respiraţie proaspătă printr-o simplă gargară, cu o linguriţă la un pahar de apă.

De unde îl poţi procura?

Personal, l-am declarat produsul preferat din categoria produselor naturale, care este şi ieftin şi la îndemâna tuturor. De la orice magazin sau supermarket în cantitate mai mică la plic sau la kg. Iar ca un plus preţul acestuia este foarte mic comparativ cu ceea ce poate face. Este cel mai bun exfoliant la cel mai mic preţ. Îl găseşti undeva la 0,80 – 1,2 lei/plicul.

Pe scurt, cam astea ar fi unele din întrebuințările pe care le are bicarbonatul pentru  înfrumuseţarea noastră. Tu cum îl foloseşti? Care sunt trucurile tale?

Până data viitoare nu uita cât de frumoasă eşti.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.