Lifestyle

Autoturismele pe transmisie automata si avantajele acestor autoturisme

In momentul in care vrei sa achizitionezi o masina, motivele care stau la baza unei astfel de decizii sunt diferite de la persoana la persoana. Daca pentru anumite persoane este vorba despre prima masina, pentru alte persoane vorbim despre inlocuirea unei masini mai vechi sau despre investitia intr-un model de ultima generatie.

Tot in randul motivelor pentru care un sofer poate alege sa investeasca intr-o masina noua regasim si tipul cutiei de viteze. Daca pana nu demult ai condus o masina pe transmisie manuala, se prea poate sa iti doresti un autoturism pe transmisie automata. Masiniile care functioneaza pe baza cutiei automate de viteze ofera o serie importanta de avantaje. Prin urmare nu este surprinzator interesul aratat pentru aceste masini.

Fiabilitatea cutiei de viteze automate

Un prim avantaj important al cutiilor automate de viteze il reprezinta fiabilitatea acestora. Ca urmare a progreselor importante din punct de vedere al tehnologiilor folosite, producatorii de astfel de componente auto au reusit sa aduca fiabilitatea la un nivel foarte ridicat. Acest lucru ofera soferilor un plus de liniste in privinta eventualelor defectiuni. Cu alte cuvinte vorbim despre sansele foarte mici de a avea nevoie de reparatii cutii automate Bucuresti.

Costurile reduse pentru intretinerea masinii

Un al doilea avantaj al unei cutii automate de viteze se refera la costurile reduse cu privire la intretinerea masinii. Mai exact avem in vedere absenta kit-ului de ambreiaj din dotarea masinilor pe cutie automata. Este cunoscut faptul ca pentru foarte multi soferi kit-ul de ambreiaj se uzeaza sau se defecteaza frecvent.

Mai mult, in cazul soferilor incepatori astfel de probleme pot aparea inca de la primele ore petrecute la volan. Datorita faptului ca autoturismele pe cutie automata de viteze nu dispun de un astfel de kit de ambreiaj, costurile cu intretinerea sau reparatiile acestei componente auto nu mai sunt luate in calcul. In acelasi timp fiabilitatea ridicata previne aparitia frecventa a defectiunilor.

Costuri mai mici pentru carburanti

Un al treilea avantaj al cutiilor automate de viteze il reprezinta consumul mai redus de combustibil. Ca urmare a progreselor tehnologice privind transmisia pe cutie automata, consumul de combustibil este mai redus comparativ cu alte autoturisme. In consecinta soferii se vor putea bucura de avantajul unui autoturism foarte fiabil si care in acelasi timp ofera costuri reduse cu combustibilul. Altfel spus, dincolo de costurile mici de intretinere prin faptul ca nu necesita servicii de reparatii cutii automate Bucuresti, astfel de autoturisme au costuri mici inclusiv in privinta combustibiliului.

Acestea sunt principalele avantaje ale autoturismelor pe transmisie automata. Trebuie subliniat faptul ca piata auto dispune de o oferta numeroasa si diversificata in privinta autoturismelor pe cutie automata de viteze. Indiferent daca vorbim despre autoturismele noi sau despre autoturisme rulate, exista numeroase modele si marci de masini pe transmisie automata.

Daca prin prisma bugetului sau din alte motive alegi o masina rulata pe transmisie automata, este recomandat sa apelezi la un service auto specializat in reparatii cutii automate Bucuresti pentru a verifica starea cutiei automate de viteze.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.