Timp Liber

Aranjamente florale pentru orice situație

Orice femeie se bucură când primeşte un buchet de flori. Orice femeie se entuziasmează şi mai mult atunci când aranjamentul se potriveşte perfect cu ocazia pentru care este oferit. Dar ştie fiecare Chantel din noi cum să devină un adevărat gentleman când se vede nevoită să ofere la rândul ei aranjamente florale?

Alege dintre peste 2.500 de produse unice de pe site-ul florăriei regale românești. Cumpără de aici!

Până la prima ocazie pentru care va trebui să alegeţi flori, vă ajutăm cu câteva sfaturi utile în alegerea lor.

Flori pentru aniversare

Cu cât vârsta sărbatoritului este mai fragedă, cu atât florile trebuie să fie mai plăpânde şi în culori deschise; pentru vârste între 5 şi 15 ani sunt recomandate margaretele şi narcisele; 15-25 ani putem alege bujori, crizanteme şi irişi; 25-35 ani crini şi trandafiri; 35-55 orhidee, iar pentru vârstele trecute de 55 ani ne putem baza pe eleganţa calelor.

flori

Recuperare rapidă!

În cazul cuiva bolnav, florile se aleg în funcţie de locul în care se află persoana: pentru spitale trebuie să avem grijă ca floarea să nu aibă miros puternic, aşadar recomandăm aranjamente de irişi, gladiole sau lalele. Pe de altă parte, dacă este acasă îi putem oferi plante de interior, cu florile deja deschise. Verdele simbolizează sănătatea, iar culorile petatelor le vor spori optimismul.

poza3

Mulțumesc, mama!

De ziua mamei, cel mai probabil vom avea tendinţa să cumpărăm cel mai mare şi colorat buchet, să recompensăm, măcar puţin, iubirea primită până în momentul respective. Cele mai potrivite flori sunt cele mai îndrăgite de fiecare mamă în parte. Cu toate astea, dacă nu se găsesc din cauza sezonului, putem obţine un zâmbet oferind garoafe roşii sau roz, exprimând astfel recunoştinţa şi dragostea sau gerbera pentru o rapidă înviorare a stării.

poza4

Pentru momente grele în care cuvintele nu pot ajuta

Există momente când orice am spune unei persoane în necaz, ştim că nu ajută cu nimic. Aşadar, am putea trimite măcar un buchet de flori care să coloreze atmosfera gri şi să transmită persoanei în cauză gândurile bune şi susţinerea noastră. Florile potrivite pentru astfel de momente sunt crinii, trandafirii (atenţie la culoare!) şi margaretele. Culorile mov, albastru şi galben inspiră speranţă şi renaştere.

poza5

Condoleanţe și aranjamente florale

Oricât am încerca să evităm asemenea evenimente, viaţa nu ne iartă şi ne pune la încercare sentimentele, calmitatea şi rezistenţa psihică. Este legea naturii şi nu ne putem împotrivi, indiferent de cât de mult am încerca. Aranjamente florale potrivite sunt cu crizanteme, crini şi trandafiri. Aceștia inspiră măreţie şi frumuseţe, aşa cum ne dorim mereu să ne aducem aminte de cei dragi. Într-o casă îndoliată cele mai potrivite culori sunt alb, albastru şi verde, fiind culori ce induc o stare de relaxare şi calmitate.

poza6

Mulțumesc pentru ajutor!

Ce ne-am face fără ajutor? De orice fel. Din partea unui prieten, a unui coleg, chiar a şefului sau a unei persoane pe care abia ai cunoscut-o. Unora, celor trecători, le putem arăta recunoştinţa doar cu un zâmbet şi un rapid “Mulţumesc!”, dar pentru cazurile în care avem ocazia să facem mai mult de atât, un buchet de garoafe sau margarete poate fi foarte potrivit. Nu faceţi exces de zel cumpărând flori în ghiveci; e posibil ca persoana respectivă să nu aibă timpul necesar pentru a le îngriji.

poza7

Informaţiile de mai sus, combinate cu cele pe care le vei găsi pe www.floria.ro te vor ajuta să alegi buchetul potrivit pentru evenimentul la care participi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.