Dragoste & Sex

5 tipuri de orgasm și cum să ai mai multe din fiecare

tipuri de orgasm

Nu mă întelege greșit, sunt total de acord cu vorba aceea că dacă ceva nu este stricat, nu încerca să repari. Când vine vorba de o rețetă de familie sau o tehnică de machiaj care s-au dovedit de succes. Dar, având același orgasm de fiecare dată, poate deveni – hai să nu spunem plictisitor – dar cel puțin repetitiv. Așa că am adunat aici 5 tipuri de orgasm (sau ”finaluri fericite”) și cum să faci să experimentezi cât mai multe dintre fiecare. 🙂

Orgasmul clitoridian e o înghețată cu vanilie

orgasm

Ce este: Dacă orgasmul clitoridian ar fost o inghetata, ar fi vanilie – nu pentru că e blând, ci pentru că este standard. Aceste orgasme rezultă din stimularea directă a clitorisului. Sunt descrise ca fiind „localizate, ascuțite, de spargere și de scurtă durată”, potrivit unui studiu publicat în revista NeuroQuantology.

Cum poți obține mai mult: Revino la solo pentru început. Masturbarea îți permite să îți dai seama ce funcționează cel mai bine pentru tine. Astfel, vei ști mai bine cum să îți direcționezi partenerul, mai spune Wolfe. De asemenea, te vei simți mai confortabil asă te ajuți să ajungi la orgasm în timpul actului sexual. Poate chiar să încerci să experimentezi mai multe tipuri de orgasm.

Orgasmul vaginal sau punctul pe G

Ce este: Cunoscut și sub controversatul nume de orgasmul ”punctului G”, acesta nu se întâmplă pentru toate femeile. Potrivit aceluiași studiu din NeuroQuantology, orgasmele vaginale sunt atinse mai mult prin contact sexual decât prin stimularea clitorisului. Ele sunt descrise ca fiind un orgasm al „întregului corp” și de mai lungă durată decât orgasmul clitoridian. Femeile care au experimentat orgasme vaginale prezintă o probabilitate mai mare de a experimenta și orgasme multiple. 😉

Cum poți obține mai mult: Doar pentru că n-ai avut un orgasm vaginal, nu înseamnă că nu poți. Cercetătorii spun că punctul G poate fi amplasat pe peretele frontal al vaginului. Așa că, data viitoare când tu și iubitul tău aveți chef de prostioare, propune-i să te penetreze pe la spate. El va fi foarte încântat. 😛 Nu îți fie teamă să modifici poziția până simți că totul este așa cum ar trebui să fie. Conform unui studiu realizat de Journal of Sexual Medicine, cu cât sexul durează mai mult, cu atât mai probabil este că vei experimenta marele O. Schimbarea pozițiilor îți poate ajuta partenerul să dureze mai mult.

Intră aici și alege un outfit demn de un orgasm de zile mari! 🙂

Orgasmul combinat este ”gigant”

tipuri de orgasm

Ce este: Un orgasm combinat se întâmplă atunci când un clitoridian si unul vaginal au loc simultan. Aceste orgasme gemene țin de la 1 până la 15 minute și se încheie într-un orgasm „gigantic”. Da, literatura medicală folosește de fapt, cuvântul „gigantic”, așa că știm că trebuie să fie bine.

Cum poți obține mai mult: Trebuie să depui dublu efort, dacă dorești recompensă dublă. Unele femei consideră ca cea mai bună poziție pentru orgasm este poziția misionarului, deoarece și clitorisul lor este masat prin penetrare. Dar, pentru alte femei, poziția călăreței este câștigătoare. De ce? Deoarece oferă un control mai bun asupra punctelor tale care vrei să primească cea mai mare atenție.

Ai putea să apelezi și la ceva accesorii pentru a face totul mai interesant. Intră aici și vezi dacă îți face cu ochiul ceva. 😉

Coregasmul este unul activ

training-828744_1920

Ce este: Un orgasm declanșat de efort fizic. (Serios!). Dar acesta nu este neapărat un orgasm din acela de ți se pun cârcei la picioare. 😛 Femeile care au experimentat acest tip de orgasm l-au descris ca fiind „mai puțin intens”, dar plăcut. (Hei, așa poate ajungi mai des la sală! 😉 ) Vrei să încerci mai multe tipuri de orgasm? De ce să nu te menții și în formă în timp ce te simți bine, chiar foarte bine?

Cum poți obține mai mult: Va trebui să obții un puls mai ridicat pentru acest orgasm descris ca fiind indus de efort. După ce ai făcut niște cardio serios, este timpul pentru muncă serioasă. Exerciții cum ar fi cele făcute cu picioarele fără punct de sprijin (hanging legs) sunt cele mai benefice pentru scopul nostru, din moment ce lucrează abdomenul inferior (Coregasmele par să înceapă în mușchii abdominali înainte de a trece în jos, spre părțile tale intime.). Dar doar un singur set de abdomene nu este de ajuns. Trebuie să îți lucrezi mușchii până la punctul de oboseală, și apoi să continui odată ce începi să simți entuziasm.

Orgasmul pielii sau ”pielea de găină”

Ce este: Tot ce ai nevoie sunt niște melodii. Este posibil să fi experimentat deja un orgasm de piele în timp ce ai ascultat un cântec preferat sau o melodie impresionantă. Tu, probabil, ți-ai frecat rapid pielea pentru a îndepărta „pielea de găină.” Adevaratul nume pentru acest fenomen? Fiorul este un efect muzical indus asociat cu o senzație plăcută de furnicături, potrivit unui studiu publicat în revista Frontiers in Psychology. Cercetătorii cred că senzația este adusă de schimbări neașteptate ale muzicii, cum ar fi schimbări bruște de cheie sau salturi rapide de la încet la tare. Ceva care forțează mintea să schimbe brusc treptele de viteză.

Cum poți obține mai mult: Singura muzică legată de acest fenomen, cel puțin până în prezent, este cea clasică, unde crescendourile și schimbări de cheie abundă. Dar  oamenii sunt mult mai susceptibili în a avea reacții fizice la muzică ce le este familiară.

Alegerea noastra personală Gravity – Sara Bareilles.  Momentul în care vocea ei se rupe de muzica de fundal în jurul minutului 2:50 este cu adevărat dătător de piele de găină. 🙂

Și dacă tot te bucuri de mai multe tipuri de orgasme, de ce să nu îi oferi și tu unul partenerului tău? Unul pe care să nu îl uite ușor! Citește aici câteva ponturi pentru un sex oral de neuitat! 😉

Ai mai auzit și de alte tipuri de orgasme? Sau poate ai experimentat ceva nou? Povestește-ne! 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.