Dragoste & Sex

5 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți stima de sine

studio videochat

A te simți bine în pielea ta este una dintre cele mai mari satisfacții pe care le poți avea. Însă, într-o societate în care predomină prejudecățile de tot felul a păstra o stimă de sine crescută poate deveni o adevărată provocare. Tocmai de aceea, intervin rapid stările de anxietate și depresie. Brusc, nu te mai recunoști și ți se pare că nu ești bună la nimic. În scurt timp vei ajunge chiar să te urăști. Dacă totuși nu vrei să ajungi într-un asemenea punct și îți dorești să faci o schimbare există câteva aspecte de care ar trebui să ții cont.

Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să îți îmbunătățești stima de sine:

  1.     Perfecțiunea nu există, oricât de mult ar încerca ceilalți să îți inducă ideea că ar trebui să atingi un anumit standard. Ceea ce contează în definitiv este să te simți bine cu tine, nu să aspiri către țeluri care nu te reprezintă. Rămâi concentrată pe ceea ce îți dorești tu.
  2.     Fă o schimbare în cazul în care simți că e nevoie. Una dintre principalele surse ale neîncrederii în forțele proprii are legătură cu aspectul fizic. De câte ori te-ai simțit inferioară doar pentru că nu te încadrezi în tiparele acceptate? Retușurile estetice te pot face să te simți mai bine, într-adevăr, dar ar trebui să le faci pentru tine, nu pentru a-i impresiona pe alții. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul poți opta pentru un job într-un studio videochat. Din prima lună de muncă îți poți mări buzele și poți avea acces la unele dintre cele mai recunoscute saloane de înfrumusețare. În mai puțin de câteva luni vei deveni o variantă mult mai bună a ta, ceea ce îți va oferi șansa de a-ți dori din ce în ce mai multe.
  3.     Alocă-ți timp doar pentru tine. Ia-ți o vacanță atunci când simți că nu mai poți. Fă lucrurile care îți plac și încearcă să te bucuri de hobby-ul pe care nu l-ai mai practicat de mult timp. Prețuiește însemnătatea lucrurilor mici și sărbătorește fiecare reușită la care ajungi. E un exercițiu bun de recăpătare a încrederii și de creștere a stimei de sine.
  4.     Învață să spui NU – Dacă încerci mereu să îi mulțumești pe ceilalți nu vei reuși niciodată să simți fericire în adevăratul sens al cuvântului. Te vei învârti într-un cerc vicios, care într-un final îți va afecta imaginea despre propria persoană. Refuză politicos în cazul în care ai altceva de făcut, fără să dai explicații sau să te scuzi.

  1.     Înconjoară-te de oameni care te susțin și te apreciază. Încearcă să scapi de relațiile toxice, fie ele personale sau profesionale. Dacă jobul actual nu face altceva decât să îți ofere și mai multe motive de îngrijorare, renunță. Colegii de muncă ar trebui să se susțină între ei, nu să se certe din orice. Ca model într-un studio de videochat București vei învăța ce înseamnă cu adevărat termenul de colectiv.

Dacă vrei să te simți mai bine în pielea ta fă-ți curaj și schimbă-ți obiceiurile nesănătoase din viața ta!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.