Casă & Gradină

Vrei o drujbă? Cum o alegi?

Achiziția unei drujbe poate să fie una dintre cele mai bune decizii pentru gospodărie, în condițiile în care oricând poate apărea nevoia tăierii unui copac sau a unor bucăți de lemn. Odată ce intri în magazine profesionale, precum Ogorul.ro, poți descoperi zeci de modele care mai de care mai interesante, care îți fac alegerea destul de dificilă.
Dacă ești începător în ceea ce privește folosirea unei drujbe, este foarte important să ții cont de o serie de criterii înainte de a investi în ea.

Tipul drujbei

În principiu, drujbele sunt clasificate în funcție de modul de alimentare. Pe piață există drujbe care funcționează pe bază de combustibil (motorină sau benzină) și drujbe electrice. Cea mai populară variantă este cea a drujbei cu combustibil, deoarece oferă flexibilitate foarte mare, nedepinzând de o sursă de energie. Din păcate, o astfel de drujbă nu este tocmai prietenoasă cu mediul înconjurător, având emisii destul de mari de substanțe nesănătoase.
Drujba electrică este mai ușoară și poate să fie folosită cu ușurință pe lângă casă. Neajunsul este faptul că nu poate să fie deplasată foarte mult, fiind dependentă de o sursă de energie electrică.

Puterea

Puterea poate să decidă gradul de performanță al drujbei. Aceasta se măsoară diferit, în funcție de tipul produsului. Dacă este drujbă cu ardere internă, puterea este exprimată în cai putere și în capacitate cilindrică. Dacă drujba este electrică, puterea se măsoară în Watti. Dacă nu ești hotărât între varianta electrică și cea cu combustibil, este bine să știi că un cal putere are 735W iar o drujbă electrică ar trebui să aibă aproximativ 1500-2000 W pentru a fi cât se poate de eficientă.

Designul

Atunci când vorbim despre design, nu vorbim doar despre partea estetică a drujbei, ci și despre cea funcțională. Acesta decide ergonomia produsului și ușurința de manevrare. Este bine să cântărească foarte puțin și să îți permită o mobilitate cât mai mare.
Trebuie luate în considerație foarte multe elemente de design, începând cu dimensiunile lamei și ale lanțului și terminând cu modul în care drujba este ținută sau cu diversele elemente de siguranță.
Pe piață există zeci sau chiar sute de variante de drujbe, care mai de care mai interesante. Înainte de a lua o decizie este bine să ții cont și de părerile celor din jur și să analizezi, puțin, fiecare brand producător, pentru a descoperi care este cel mai potrivit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.