Una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face este aceea de a considera că avem totul sub control și că nimic nu ne poate surprinde în mod negativ. Din păcate, viața oferă, pe lângă suișuri și clipe de succes, pentru care de cele mai multe ori muncim și pe care le merităm, inclusiv coborâșuri și episoade deloc plăcute. Ne referim atât la deciziile și acțiunile pe care cei din jurul nostru le pun în practică și care ne afectează, dar și la accidente sau chiar tragedii care pur și simplu se întâmplă și pe care nu le putem prevesti. Ceea ce putem face, însă, este să ne lăsăm ajutați de un pahar cu apă îmbuteliată, la momentul potrivit, iar, citind articolul în continuare, vei afla care sunt avantajele.
Se spune că „viața este 10% despre ce ni se întâmplă și 90% despre cum reacționăm” și, chiar dacă procentele ar putea părea oarecum exagerate, adevărul este că, de multe ori, suntem puși în fața faptului împlinit. Pentru o persoană proactivă, obișnuită întotdeauna să ia lucrurile în propriile mâini și să încerce să rezolve orice problemă care ar putea apărea, o astfel de situație se poate dovedi chiar mai stresantă decât vestea pe care o primește în sine. Spre exemplu, când partenerul ne anunță că își dorește separarea ori șeful ne cheamă în birou și ne vorbește despre restructurări, este bine să ne luăm un moment de răgaz și să ne „îndreptăm” către un pahar cu apa imbuteliata.
Există chiar și scenarii mai sumbre, precum îmbolnăvirea gravă ori decesul unei persoane apropiate. În acele momente, în corp se declanșează procese complexe, imposibil de explicat cuiva care nu a trecut prin asemenea ipostaze. Bineînțeles, vindecarea după o traumă de orice fel necesită un timp îndelungat, însă ceea ce putem face pe termen foarte scurt este să sprijinim organismul prin aportul de apă îmbuteliată. Având în vedere că vorbim despre singurul lichid esențial vieții, el va sădi în creier senzația că totul este în regulă și că luciditatea este sentimentul care trebuie să guverneze, fără a se lăsa pradă tristeții sau deznădejdei.
Apa îmbuteliată este, în România, singura alternativă viabilă, din punctul de vedere al sănătății, ținând cont că apa de la robinet nu poate fi considerată potabilă în toate regiunile, având un aspect, un miros și un gust reprobabile. În cazul în care deții un dozator echipat cu un bidon de 19litri, poate ar fi o idee bună ca, în eventualitatea în care primești un telefon neașteptat sau partenerul îți spune că vrea să discutați ceva foarte serios, să te îndrepți deja către respectivul echipament și să iei câteva guri de apă, preventiv. Această abordare îți va permite să te pui deja în gardă și să accepți implacabilul.
În mod evident, fiecare are propriile sale mecanisme de coping, în funcție de bagajul emoțional de care dispune, experiențele prin care a trecut și natura evenimentului căruia trebuie să îi facă față, însă un pahar cu apă îmbuteliată este un adjuvant universal valabil. Mult curaj!