Casă & Gradină

SuperAgentul X

1. Începuturi 

Nu ştiu dacă ştiţi toţi povestea misteriosului agent care a dat lumea peste cap. Practic, de când el există, lumea a devenit un loc mai bun, prietenos şi în care te simţi în siguranţă.

Dar agentul nostru a fost şi el cândva mic. Atât de mic, încât nici el nu ştia dacă va creşte vreodată. Să vă spun povestea lui. Făceţi-vă comozi unde doriţi, alături de un ceai fierbinte şi urechile ciulite la povestea mea:

„A fost odată ca niciodată, un băieţel. Agentul X să îi spunem. Acesta trăia alături de familia lui într-un loc misterios şi primitor. Dar, încă de mic, el simţea că nu aparţine locului. Că ceva mult mai măreţ îl aşteapta. Şcoala devenise prea mică pentru el. Însăşi profesoara îi spunea: „Agentule X, tu când ai să creşti de la nota G la un A? Ce se întâmplă cu tine? De ce nu poţi fi ca toţi ceilalţi?”

Şi aşa devenise prietenul nostru, timorat cu accente de frustrări cu fiecare zi care trecea. „Ce se întâmplă cu mine?” se întreba.

Astfel a fost adolescenţa lui plină de chin şi mister. Totul până într-o zi în care, fără să ştie, se apropia momentul cel mai important din viaţa lui. Urma să împlinească un deceniu de când devenise micul agent. Astfel, părinţii lui l-au luat deoparte şi s-au hotărât să îi spună adevărul: el trebuia să devină un SuperAgent. Dar nu orice superagent, ci agentul Certificat Energetic. Ce însemna acest lucru? Simplu: dintr-un agent oarecare prin instrucţia necesară va deveni primul, adică de nivel A. Dar nu numai atât, datorită lui, milioane de oameni din întreaga lume se vor simţi mai bine, vor face economii şi vor fi mai fericiţi.

În fond ce îţi puteai dori mai mult?

Dar fiind încă nelămurit, acestuia i se spuse: „Nu îţi fă griji, nu vei fi singur. Alături de tine va fi o echipă excelentă de audit energetic gradul I, iar împreună veţi găsi soluţii.”

Totul este bine pus la punct astfel încât nimeni să nu aibă de suferit, iar avantajele să fie cât mai multe.

Micul nostru agent era uluit: într-o bună zi va deveni un SuperAgentEnergetic. Zilele au trecut şi trebuia să plece la Şcoala Secretă a Agenţilor A+.

2. Formare profesională excepţională 

Anii au trecut destul de repede, astfel că micuţul nostru a devenit un adevărat agent acum. Nimeni nu-l mai putea recunoaşte. Se hotărâ să se întoarcă în oraşul copilăriei sale, pentru că nu-şi mai vizitase de mult timp părinţii. Aceştia se bucurară nespus la revederea lui, dar o urmă de tristeţe îi trădă de îndată.

„- Ce se întâmplă? întrebă Agentul X.

Părinţii neştiind dacă să îi spună sau nu, şovăiră puţin.

– Problema noastră este că în ultimul timp, se petrece un fenomen ciudat în oraş. Fiecare casă şi fiecare om au devenit din ce în ce mai posomorâţi. Sunt trişti şi mereu se plâng că este frig. Vecinii noştri, cei care s-au mutat doar de câţiva ani, par să nu aibă aceleaşi probleme, deşi casele noastre par similare. Nu ştim încă ce se întâmplă şi suntem tare confuzi. Nu am vrea să te împovărăm prea mult fiule, dar se întâmplă ceva ciudat.”

3. Probleme în Paradis

La auzul acestor cuvinte, AgentulX se hotărâ să investigheze serios problema. Trecuse ceva vreme de când nu mai fusese în fosta lui şcoală şi se decise să înceapă de acolo. Dar ştia că are nevoie de ajutor. Mai întâi va verifica singur, iar dacă nu se va descurca, îşi va chema ajutoare.

Oraşul într-adevăr părea trist. Părea părăsit. Se hotărâ să viziteze şcoala. Acolo intrând pe uşa principală îl izbi un val de răcoare încât i se zburli părul pe mâini şi îl trecu un fior pe şira spinării.

„- Oare, aşa sunt toate clădirile din oraş?” se gândi în timp ce păşea pe culoar.

Se gândi să plece mai repede pentru că avea de inspectat multe clădiri. Îi era de ajuns ce văzuse. Ajuns în centrul oraşului îşi dădu seama că nu va face faţă singur solicitărilor. Avea nevoie de întăriri. De îndată formă numărul secret şi spuse doar atât: „Urgenţă de gradul G!”

Se întoarse acasă unde îşi găsi părinţii parcă tot mai îngrijoraţi. Şi păreau bolnavi. Se pare că existau două probleme majore în oraş: şcoala şi spitalul vor urma să fie închise dacă nu se va rezolva problema termică a clădirilor. Unul din lucrurile cu care se mai confruntau era faptul că îşi doreau un certificat energetic ieftin, datorită celorlalte cheltuieli  pe care le aveau. Nu puteau suporta o factură prea mare. Din fericire preţul era unul modic şi accesibil.

Următoarea zi, auditorul energetic se prezentă la locul cu pricina. Urmau să facă o termografie şi o termoviziune a clădirilor din oraş.

Echipa se împărţi şi astfel porniră în căutarea inamicului. Nu au lăsat nicio clădire sau casă din oraş să scape neanalizată. În joc era bunăstarea unui întreg oraş. Misiunea era una destul de dificilă. Nu toţi doreau să lase nişte străini să le umble prin casă, dar înțeleseseră destul de repede pericolul care îi păştea.

4. Soluţii şi emoţii 

Către seară, echipa se reuni şi porni către casa părinţilor AgentuluiX. Era singura care rămăsese. Ştiind că va fi un lucru dificil, îşi lăsă echipa să plece. Va face singur această treabă. Îşi luă echipamentul şi porni către casă pe aleea umedă. Fusese o vreme capricioasă în ziua aceea şi totul se îngreunase puţin mai mult… Nu dură foarte mult să analizeze casa, dar rezultatul avea să îl lase cu gura căscată. Se pare că nivelul termic era la punctul E cu tendinţa de coborâre spre F. Niciodată nu se gândise că va înregistra un aşa rezultat.

În zilele următoare toţi cetăţenii vor primi un certificat energetic, iar cu ajutorul acestuia, auditul energetic va propune cele mai bune soluţii pentru remedierea problemelor.

5. Viitorul sună bine

Dintr-o dată, viitorul oraşului nu mai părea atât de sumbru. Locuitorii lui au devenit mai optimişti, mai energici şi plini de viaţă. Şcoala şi spitalul primiseră soluţii care se puteau implementa uşor de-a lungul timpului.

Până la urmă, se pare, nimic nu era întâmplător. Şi lucrul acesta îl ştia şi AgentulX. Ce poate fi mai super, decât să salvezi ziua?”

Sursa foto: https://www.certificat-rapid.ro/audit-energetic/ https://www.pexels.com/

Acest articol este înscris în competiția Spring Superblog 2017.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.