Lifestyle

Bucureştiul Nostru văzut de Bogdan Florea – proiect fotografic

proiect fotografic

V-am mai spus că îmi place să cunosc oameni frumoşi şi să vă povestesc despre ei? Bogdan este fotograf şi îl cunosc de mulţi ani. Acest articol face parte din colecţia noastră „Cunosc oameni frumoşi”. „Bucureştiul nostru” este un proiect fotografic început în anul 2013 şi continuă şi în ziua de astăzi. Nu cred că va fi vreodată încheiat, pentru că oraşul este mereu în schimbare şi subiecte interesante de fotografiat vor fi tot timpul.

Cumpără de aici camere foto

De ce București?

„Pasiunea mea pentru fotografie a început în 2007, în anul 3 de facultate. Tot atunci am început să fac fotografii în Bucureşti, deoarece îmi oferea cele mai multe subiecte şi erau toate accesibile. Multe dintre aceste subiecte nu sunt neapărat vizibile pentru cei care merg exclusiv cu maşină sau cu mijloacele de transport în comun.

Odată cu pasiunea pentru fotografie, am început să fiu mai atent la ce se întâmplă în jurul meu. Pot chiar să spun, că fotografia m-a ajutat să încep să văd, mi-a deschis ochii. Unele dintre subiecte au fost căutate, pe altele le ştiam şi m-am dus cu aparatul foto să le surprind.

Sunt născut în acest oraş şi am un respect deosebit pentru el. De fapt, tind să cred că majoritatea celor născuţi în Bucureşti au un respect special pentru tot ce e legat de acesta. Până la urmă, este casă noastră, nu?

Ce transmite acest proiect fotografic?

Drept urmare, în mod natural, s-a născut în mintea mea dorinţa de a pune într-un loc toate detaliile frumoase, interesante, care fac sens şi care îi dau Bucureştiului aerul pe care îl are. Pe de-o parte „Bucureştiul nostru” e un proiect fotografic, pe de altă parte este un proiect de branding. Iar pe de altă parte, este o parte din sufletul meu. Multe dintre fotografii sunt în concordanţă cu stările mele. În general, am încercat să transmit o emoţie şi mai puţin să documentez evenimentele, locurile, întâmplările.

Voi încerca să fac asta şi în continuare, în limita timpului şi a energiei disponibile. Există mai mulţi fotografi entuziaşti care susţin proiecte asemănătoare, doar că fiecare o facem în felul lui, cu mintea lui. Unii au mai mult timp pentru asta, unii mai puţin, dar pe toţi îi admir şi pot să spun că ne oferă conţinut de calitate. Acest lucru mă bucură.”

Mi-ar plăcea să revin la pasiunea mea mai veche

Recunosc că și eu am o pasiune ascunsă pentru fotografie. Am un aparat DSR-L primit cadou când am împlinit 18 ani şi de atunci încă îl folosesc. Mi-ar plăcea să revin la pasiunea această şi de curând am “răsfoit” site-uri de profil şi m-am interest de aparate foto care să se potrivească cu planurile mele.

Intră pe f64 și începe aventura de fotograf!

M-am oprit la f64 pentru că are cele mai multe modele de camere foto și cele mai multe accesorii pentru aceste aparate, pentru ca atunci când plec cu bicicleta în vreo excursie, să pot mă bucura și mai târziu de priveliștile extraordinare și de momentele plăcute pe care le-am petrecut. În plus, îmi doresc să mă dezvolt pe partea artistică a fotografiei.

Dacă și voi vreți să surprindeți partea frumoasă a lucrurilor sau dacă doriți să vă dezvoltați ”ochiul fotografic”, începeți prin a vă cumpăra o cameră foto potrivită pentru nivelul vostru de cunoștințe fotografice.

Lumină bună! 🙂

Fotografiile fac parte din arhiva personală a lui Bogdan şi sunt oferite exclusiv pentru acest articol.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.