Cand vine clipa diversificarii, una din componentele principale ale meniului de peste zi este supa. Pentru copii este foarte importanta intrucat in supa sunt pastrate vitaminele si nutrientii.
Multe mamici incearca sa-i ,,pacaleasca’’ pe bebei sa consume supa folosind-o in amestec cu putin lapte sau smantana, insa este mai bine sa se renunte la aceasta metoda pentru ca mixul de mai-sus nu va aduce decat un plus de calorii si va reusi sa faca organismul sa nu mai asimileze usor vitaminele constituente.
Deasemenea, un lucru important de retinut este ca doar supa in stare proaspata are acele minunate proprietati antioxidante.
Copiii prefera supa legumelor fierte deoarece este mai usor de inghitit si este si mai gustoasa. In general, nu este nevoie de prea multa munca de convingere pentru ca pretentiosul sa-si deschida apetitul in fata unui bol cu supa pentru ca aroma ce se degaja prin fierberea legumelor bucura simturile olfactive, chiar daca ne referim si la cel mai capricios copilas.
Pe masura ce bebe creste, simpla supa de legume amestecate (morcov, telina, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, cartof) poate fi inlocuita din cand in cand si cu unele supe speciale, pentru a aduce in mod intentionat un anumit aport in organism:
- supa de legume cu carnita de pui poate constitui ea insasi o masa hranitoare;
- supa de linte-este importanta in perioada de crestere;
- supa de spanac-este ,,speciala’’ pentru ca previne anemia datorita continutului bogat in fier al spanacului.
In general, supa se prepara foarte usor si are proprietati curative atunci cand vine vorba despre tratarea unei raceli, dar si cand se pune problema prevenirii astmului, diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Pe scurt, o supa fierbinte este intotdeauna o contributie benefica sanatatii organismului unui copil, dar si a unui adult.