Ai invitati? Atunci trebuie sa ii surprinzi cu un ostropel de pui. Aceasta este o mancare autentic romaneasca si care este pur si simplu delicioasa.
Ingrediente:
800 de grame de bucati d epui
2 cepe medii
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
150 ml de supa de pui
300 de grame de rosii pasate
1 legatura de patrunjel
Sare si piper dupa gust
1 funza de dafin
1-2 linguri de otet
Mod de preparare
Alege niste bucati de pui mai potrivite. Poti pune piept de pui , aripioare si chiar si bucati din pulpa. Este recomandat sa alegi un pui mai mare astfel incat ostropelul tau sa aiba cat mai multa carne.
In momentul in care prepari supa de pui pentru ostropel poti pune in ea spatele, gatul si vraful aripilor astfel incat sa aiba un gust cat mai delicios.
Carnea pe care ai pregatit-o pentru ostropel o pui intr-o cratita cu putin ulei, le condimentezi cu sare si cu piper negru si le rumenesti putin pe toate partile. Le lasi la foc timp de 10 minute dupa care le poti scoate pe o farfurie. In uleiul ramans trebuie sa prajesti cepele tocate marunt si jumatate din usturoiul zdrobit. Ceapa se caleste la foc mic, cam 7 – 8 minute si din cand in cand trebuie sa mai adaugi cate o lingura de apa fierbinte. Ceapa nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie. Dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugi in cratita bucataile de pui impreuna cu supa de pui . Daca nu vrei sa mai prepari aceasta supa atunci poti gati acest ostropel de pui cu apa fierbinte dar cu supa iese mult mai delicios.
Gustul pe care supa il ofera este mai concentrant si mai catifelat. Dupa ce supa incepe sa fiarba poti sa adaugi in preparatul tau rosiile pasate. Amesteci usor ca intreaga compozitie sa se omogenizeze cat mai bine si daca lichidul nu este suficient mai poti completa cu apa calduta.
Ostropelul trebuie sa fiarba la foc mic pana cand bucatile se fragezesc bine. Cel mai bine este s ail lasi la foc timp de 45 de minute. Dupa ce puiul s-a fragezit poti indeparta capacul si mai poti lasa ostropelul sa clocoteasca pana scade. La final poti opri focul si poti adauga restul usturoiului pisat, pui sarea si piper dupa gust. Daca mai este novoie mai poti adauga si otet. Acesta se pune doar in functie de gustul fiecaruia. Daca iti place ca preparatul sa fie mai dulce atunci nu mai este necesar sa pui otet, in schimb daca adori sa mananci un preparat cu un gust usor acid atunci poti pune putin otet. Ai mare grija in schimb la cantitate, nu ti-ai dori sa pui mai mult otet decat ar trebui.
Inainte de a servi ostropelul ii poti presara putin patrunjel tocat. Ostropelul trebuie sa fie servit alaturi de o garniture , poti eventul sa il servesti cu mamaliguta. Te asigur ca papilele tale gustative vor fi in al noulea cer.