Sănătate

Mihaela Bilic sustine ca stomacul trebuie sa fie educat

Mihaela Bilic sustine ca stomacul trebuie sa fie educat

Mihaela Bilic sustine ca stomacul trebuie sa il educam si ca trebuie sa dispara complet din dieta noastra acel rontai intre mese. Aceasta spune ca stomacul nu trebuie sa fie umplut, acesta trebuie sa fie educat astfel incat sa ai parte de sanatatea mult dorita.

    Iata ce spune Mihaela Bilic

„Cunoașteți cu siguranță expresia <>. Ei bine, paradoxul este că el nu poate fi gol…dacă nu bagi nimic în el!”, a scris aceasta pe o pagina de socializare.

In plus, Mihaela a mai spus ca stomacul este de fapt un organ muscular care are peretii lipiti intre mese si ca trebuie sa avem grija de el. O alimentatie sanatoasa si o dieta echilibrata pot face adevarate minuni  cu acesta.
„Explicație: stomacul este un organ muscular care, în condiții normale, între mese, are pereții lipiți. Deci stomacul nu există ca și incintă/cavitate decât atunci când noi începem să mâncăm. Odată umplut cu alimente (nu contează dacă sunt multe sau puține) el începe treaba, le amestecă cu sucuri digestive și le elimină treptat în intestinul subțire. În momentul în care s-a golit, stomacul și-a îndeplinit rolul, pereții lui se lipesc la loc și intră în stare de repaus până la următoarea masă”, a mai mentionat medicul nutritionist.

Mihaela Bilic mai sustine ca stomacul nu trebuie sa fie tinut gol pentru a nu ne trezi cu „un animal adormit care va cere să fie umplut”.

„Amuzant sau nu, de fapt stomacul nu trebuie umplut, ci ținut gol. Pentru că în momentul în care ciugulim ceva, ronțăim un lucru cât de mic gata, răul e făcut: pornim o întreagă mașinărie, trezim un „animal” adormit care da, va cere să fie umplut/hrănit”, a mai scris  medicul.

Mihaela a tinut sa sublinieze ca ai nevoie de o alimentatie sanatoasa si pentru asta nu trebuie sa consumi nimic intre mese. Mai mult de atat este necesar sa existe o pauza de 3-4 ore in digestie ca sa poti avea parte de sanatatea mult dorita.
„Obiectivul unei alimențatii sănătoase este să reușim să nu mâncăm nimic între mese, să existe o pauză completă de 3-4 ore în digestie/secreție de sucuri gastrice. Și mai trebuie ținut cont de un element: stomacul este un mușchi, deci se „antrenează” ca orice mușchi. Cu cât mâncăm mai mult la o masă, cu atât vom avea nevoie de un volum mai mare de alimente ca să ne săturăm. Sau invers, disciplinați-vă să mâncați mai puțin și stomacul se va umple mai repede. Concluzia: stomacul se „educă” și nu, nu trebuie umplut!”, a concluzionat Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic este un medic nutritionist care le ofera oamenilor sfaturile de care au nevoie pentru a se hrani corespunzator si pentru a avea parte de sanatatatea pe care o doresc. Aceasta are la activ numeroase cursuri si specializari si este un om care te poate invata cum sa te hranesti corect.

Mihaela Bilic este medic primar in specialitatea diabet, nutritive si boli metabolice din anul 2008. In plus, aceasta a mai scris si doua volume de nutritive “ Traiesc, deci ma abtin” ( 2007) si “ Sanatatea are gust” ( 2011).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.