Dragoste & Sex

Mai bine te înșel eu…

cuplu

“Mai bine te înşel eu decât să (te) înşeli tu…” îi spuse în timp ce îşi sorbea cafeaua. S-ar părea că zâmbetul ei se stinge uşor la auzul unor asemenea vorbe. Dar într-un fel nu o miră afirmaţia lui.

Ştia de ceva vreme că nu se mai simţea atrasă de ea. Mai mult, o evita chiar şi atunci când se ciocneau întâmplător în mica bucătărie. S-ar părea că îi face o favoare dacă o înşeală el primul. El îşi scoase capul din ziar, şi o privi preţ de două secunde. Cam atât îi luase să se îndrăgostească de ea iremediabil. Părea că totul se întâmplase acum zeci de ani, dar cu tot cu căsnicia lor nu erau mai mult de patru. Şi atunci ce se întâmplase?

Articolele din ziar păreau mult mai interesante decât să îi citească ei gândurile.

Conform studiilor efectuate, “italienii şi francezii erau cei mai infideli. Atât în prezent cât şi ca perspectivă pe viitor.”

“Şi al meu!,  gândi ea în timp ce mai sorbi încă o gură din cafeaua amară şi rece.

Cumpără de aici cărți care te pot ajuta în relația de cuplu

Importanța gândurilor nerostite

El părea chiar şi mai absent decât înainte. Căzuse pe gânduri.

“Ce s-ar întâmpla dacă aş scoate-o la cafea pe noua secretară? E singură în oraş, nou-venită şi nu are prieteni…Şi are ceva ce mă atrage la ea. E diferită de soţia mea. De ce nu poate să fie și nevastă-mea la fel de calmă ca şi ea? La fel de drăguţă şi atentă?”

“Oare la ce se gândeşte?” îşi scormonea prin gânduri nişte cuvinte. “Chiar aş vrea să ne vorbim. Dar e atât de rece câteodată. Parcă ar trăi în Antarctica. Nici vorbă să mă mai atingă dar apoi sex… Oare de aia o vrea să mă înşele?”

“Nici nu mă lasă să o ating…cum să îi mai vorbesc când trece nepăsătoare pe lângă mine? Cum ştiu dacă o mai atrag? Ce trebuie să fac?”

“Dacă pur şi simplu mi-ar spune un cuvânt…dacă pur şi simplu…doar-doar m-ar atinge puţin. Înainte ştia ce efect avea asupra mea. Şi acum îl are, doar că e contrariul.”

“Înainte…cum era înainte…ne aprindeam ca şi gasolina. Acum suntem doar o apă şi un ulei ce stau în aceiaşi sticla. Uniţi dar separaţi. Cred că o voi invita la prânz pe noua secretară. Îmi plac ochii şi zâmbetul ei. Când zâmbeşte îmi luminează întreaga zi.”

“Sper să mă înşel, dar parcă vrea să mă înşele. Cu adevărat…”

Scenariu sumbru

Scenariul de sus poate părea unul fictiv, dar în acelaşi timp  este dureros de adevărat. În el am împletit creativitatea şi experienţa. Să ştii că un bărbat cu verigheta pe deget îşi învârte mintea în jurul tău şi nu are nicio problemă în a o declara public, nu îmi provoacă nimic pozitiv.

Evident, mai sunt şi acei atât de subtili încât, dacă doreşti să îi acuzi, nu poţi. Pentru că ei doar erau atenţi cu tine. Iar tu din neatenţie ai înţeles greşit intenţiile lor.

Cel mai probabil, la nivel naţional, 1 din 10 de oameni înşeală. Nu am citit statistici şi nu am nevoie să o fac. Dacă doriţi folosiţi motoarele de căutare pentru a afla. Sau iesiţi la cafea cu cineva căsătorit. Nu mi-am dorit să discreditez sexul masculin, doar că până acum femeile nu şi-au prea arătat interesul vădit pentru mine.

Înșeli doar dacă faci sex. Sau nu?

Înşelatul, ca idee generală, pentru mulţi înseamnă a face sex. Doar atunci înşeli. Dacă te gândeşti la o persoană, îi scrii sau îi oferi atenţii, nu se numeşte înşelat. Se numeşte altcumva, pentru care nu am un cuvânt anume. Dar din păcate este doar calea către ceva fizic, căruia îi lipseşte ocazia.

Cicero spuneaNimic nu este mai nobil, nimic nu este mai venerabil decât fidelitatea. Fidelitatea şi adevărul sunt cele mai sacre şi performante dotări ale minţii umane.”

Fidelitatea şi adevărul merg mână în mână. Atunci când în cuplu lucrurile încep să se destrame, comunicarea nu mai este la bază iar rutina e la ea acasă, infidelitatea pare lucrul cel mai normal din lume.

Ca şi fiinţe create pentru a avea un companion, tânjim după afecţiune şi atenţie. Iar atunci când nu ne este oferită o căutam evident în altă parte. Deşi bărbaţii şi femeile au motive diferite pentru a înşela, actul în sine rămâne acelaşi.

Ce e de făcut în cazul în care apare tentaţia?

  1. Daca eşti decis să îi fii totuşi fidel partenerului tău până la capăt, taie orice legături cu persoana care te atrage. Chiar dacă asta ar însemna şi schimbarea serviciului sau al oraşului.
  2. Comunică cu partenerul tău în mod deschis. Uneori infidelitatea survine în momentele în care nu ne aşteaptăm. Transferarea intimităţii din cuplu către altă persoană are loc gradual.
  3. Mergeţi împreună la un consilier de cuplu.
  4. Meditează. Prin meditaţie îţi poţi controla gândurile. Ele sunt ceea ce ne transformă în real până la urmă.
  5. Dacă problema persistă şi nu ai cu cine discuta, cum ar fi un psiholog sau un psihoterapeut de cuplu, alege un mentor sau o persoană în care ai încredere. Deobicei persoanele care sunt mai în vârstă tind să aibă şi cea mai mare experienţă. Dar ai grijă cui i te confesezi, nu toţi îţi sunt prieteni şi nu toţi îţi vor binele. Iar dacă eşti o persoană religioasă vizitează un duhovnic sau un preot.

Ce faci dacă descoperi că te-a înşelat?

Răspunsul la această întrebare nu ţi-o poţi oferi decât tu. În momentul în care cântăreşti opţiunile şi evident deschizi subiectul cu partenerul în cauză, atunci poţi spune că ai putea lua o decizie. Bazează-te pe instinct dar şi pe raţiune.

“În timp ce îşi terminau prânzul impreună, îşi observă soţul cu colţul ochiului în timp ce o privea… nu s-ar zice că acum câteva luni erau într-o criză majoră, dar în timp ce îşi sorbea ultimul pahar de vin îi reveniră în gând cuvintele noii ei prietene, atunci cand i-a confesat că vrea să îl părăsească. “Ar fi mai bine să te înşeli tu decât să te înşele el…”. Şi ştia că are dreptate.
Aşadar, decisese să rişte prima alegând să lupte pentru relaţia lor. Pasul cel mare nu era încă făcut aşadar nu pierduse nimic. Nu-l pierduse încă. Poate se înşela crezând că nu îl va pierde…dar prefera să se înşele ea decât să îi dea oportunitatea să o înşele.

4 Comentarii

    • Multumesc frumos. Sunt o romantica incurabila si o visatoare fara precedent cu accente de realism pe ici pe colo. Lectura placuta in continuare 🙂

    • Multumesc mult, Cipriano. Am sa ma straduiesc sa scriu in continuare articole captivante. Lectura placuta in continuare 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.