Fashion

În exclusivitate de la expoziția haute couture Dior de la Melbourne, Australia

haute couture

De curând am cooptat o nouă colaboratoare în proiectul Chantel, o colaboratoare care mi-a făcut surpriza să îmi spună că a participat zilele trecute în Melbourne, Australia la un eveniment de mare anvergură organizat de Casa Dior: 70 de ani de modă haute couture. Nu am putut rata ocazia de a-i sugera să scrie câteva cuvinte despre ce a văzut. Redau mai jos descrierea ei.

Impresii la cald de la expoziția haute couture Dior

A fost o mare surpriză să aflu că pot vedea expoziția. Chiar de la primul exponat haute couture, care a făcut parte din prima paradă al lui Dior, până la colecțiile semnate de nume mari cum sunt Yves Saint Laurent, Marc Bohan,  Gianfranco Ferre, John Galiano, Raf Simons și Maria Grazia Chiuri, însemnând mai mult de 140 exponate, m-au cucerit de la simplitatea croielii rochiilor, până la cele de seară, de la broderii lucrate manual până la imprimeurile florale. Îmi plac rochiile Dior, aș putea să port multe dintre ele, fie ținutele de seară , fie pe cele magnifice, de bal.
Este prima colecție completă Dior în afara Parisului. M-a cucerit prezentarea cu multe oglinzi, cu manechine ce păreau reale, cu ținutele lor superbe, cu detalii perfecte -pălării, bijuterii, pantofi, aplicații și broderii lucrate manuale. Un aspect foarte important pe care l-am remarcat a fost că, pe cât de vechi erau ținutele, pe atât de contemporane erau.

M-am plimbat printre exponatele haute couture, admirând doamnele îmbrăcate elegant dar și domni pe care i-am auzit apreciind frumusețea ținutelor prezentate.
Nu știu dacă aș putea spune că a existat ceva ce nu mi-a plăcut. Poate faptul că am stat la rând jumătate de ora. Dar nici nu mă așteptam să fie altfel. 

Imagini cu creații haute couture de la capătul celălalt de lume

Cu siguranță că mi-ar plăcea să particip și eu la un astfel de eveniment. Dar mă bucur că am ocazia să primesc imagini de la fața locului prin colaboratorii mei de seamă. 🙂 Vă invit să vă bucurați și voi, alături de mine, de fotografiile primite ieri.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.