Beauty

Caderea parului si Hairise

hairise

Procesul de pierdere a parului (alopecie) este un fenomen normal la toate animalele ce au par si care in mod normal apare in decursul ciclului de crestere a parului. Se estimeaza ca majoritatea indivizilor presupunand ca acestia au un cap plin de par) o sa piarda aproximativ 100 de fire de par de pe scalp la fiecare 24 de ore fie ca folosesc sau nu Hairise sau alte produse care ar trebui sa stopeze acest proces.

Pierdere parului poate deveni o problema de natura cosmetica (pentru care multi folosesc Hairise), atunci cand apare in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, la persoana nepotrivita. Adevarata pierdere de par ar trebui deosebita de de daunele aduse foliculului de par, care poate duce la ruperea acestuia aproape de scalp. Acest tip de daune este, in general, provocat de folosirea substantelor chimice exogene care sunt folosite pentru a altera caracteristicile fizice ale firului de par (vopsirea parului, etc) sau alte forme de auto manipulare.

Medicii impart pierderea semnificativa de par in doua categorii:

 1. Alopecia cicatrizanta: acest tip ireversibil de pierdere a parului este caracterizat prin daunele aduse pielii, care distruge foliculul de par si potentialul sau de a se recupera. O simpla examinare vizuala este de ajuns pentru a diagnostica aceasta problema, desi uneori o biopsie poate fi necesara. Anumite boli de piele, precum si traumele fizice, pot produce acest tip de daune. In acest caz, din punctul meu de vedere, Hairise nu poate ajuta.
 2. Alopecia non- cicatrizanta: acest tip de pierdere a parului, care poate fi reversibil, este foarte obisnuita si poate avea mai multe cauze, printre care se numara anumite boli, medicamente, inaintarea in varsta, dietele, precum si o predispozitie genetica pentru pierderea parului, numita alopecie androgenetica (chelirea obisnuita).

hairise tratament caderea parului

Sunt trei cicluri de crestere a parului: cresterea (80% din foliculii de par), odihna si pierderea parului. In cazul parului uman, fiecare ciclu al foliculilor, spre deosebire de majoritatea animalelor, unde ciclurile se schimba in fiecare sezon si toate firele de par fac parte din acelasi ciclu in acelasi timp. Din acest motiv, animalelor le creste o blana mai groasa la venirea toamneu si naparlesc la venirea primaverii si din acest motiv oamenii nu naparlesc. Spre deosebire de majoritatea animalelor, la oameni, fiecare fir de par are propriul lui tipar de crestere, odihna si cadere.

 • fiecare persoana pierde par si are alte fire in decurs de crestere in fiecare zi. Procesul cresterii lor se poate accelera folosind un produs precum Hairise.
 • atunci cand acest echilibru este deranjat si cad mai multe fire de par decat sunt in crestere, atunci apare pierderea parului

Recenzia produsului Follicle RX

Ce provoaca caderea parului? Poate Hairise sa ajute?

Cauzele obisnuite ale pierderii parului

 • Alopecia necicatrizanta (alopecia androgenetica) este determinata genetic. In indivizii afectati, foliculii de par din centrul scalpului si de pe tampla incep sa se miniaturizeze, producand fire de par care sunt mici si fine, care sunt dificil de vazut. Acest proces se datoreaza metabolizarii testosteronului de catre o enzima prezenta in foliculii de par. In general, foliculii de par de langa urechi si de pe partea posterioara a scalpului nu detin aceasta enzima si, prin urmare, este mentinuta o fasie de par.
 • Tiparul feminin de pierdere a parului este foarte similar cu cel masculin, apare dupa instalarea menopauzei si, in mod obisnuit, afecteaza partea din fata a scalpului. In mod obisnuit, implica o cadere generala a parului.
 • telogen effluvium: este un fenomen care apare in mod obisnuit la femei, in special dupa nasterea unui copil, cand apare o pierdere brusca si reversibila a firelor de par de pe scalp
 • alopecia areata, un tip de alopecie necicatrizanta, este considerata a fi o boala auto imuna si este caracterizata zone distincte si localizate de pierdere a parului. Aceasta pierdere a parului intra in remisie in mod spontan, dar ocazional poate duce la o pierdere integrala a parului de pe intregul corp.
 • medicamentele precum alopurinol (Hairise), analogii orali ai vitaminei A, medicamentele pentru chemoterapie si warfarina
 • hranirea deficitara, dietele stricta si anumite tipuri de operatii bariatrice

hairise

Cauze neobisnuite ale alopeciei

 • infectiile precum sifilis sau infectiile de natura fungica
 • bolile de piele, precum lupus sau lichen planus
 • cancer de piele
 • problemele hormonale masculinizante, precum sindromul ovarian polichistic
 • insuficienta renala
 • insuficienta hepatica
 • afectiuni ale glandei tiroide
Ce simptome si semne pot insoti procesul de pierdere a parului ?
 • majoritatea oamenilor observa ca le-a cazut parul aunci cand se privesc in oglinda sau atunci cand alte persoane le atrag atentia
 • de asemenea, poti gasi multe fire de par pe perna atunci cand te trezesti dimineata sau pep eria sau pe piaptanul tau

Revenind la Hairise, am vazut foarte multe persoane care au inceput sa foloseasca aces spray impotriva caderii parului si care par sa obtina rezultate cu el. Totusi, recomandarea mea este ca inainte de a folosi orice fel de produs cosmetic din aceasta gama, sa identificati problema care sta la baza alopeciei dvs.

Tratati problema, deoarece uneori aceasta poate fi grava, iar caderea parului poate fi doar unul dintre simptomele care indica faptul ca ceva este in neregula. Dupa ce tratati problema la baza, veniti in ajutor cu Hairise sau alt produs similar pentru a scapa si de efectele neplacute.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.