Timp Liber

8 tehnici de împachetare a bagajelor

Trebuie să recunoaștem că multe din noi călătorim cu multe bagaje. Avem nevoie și de asta și de asta și cum să uit de asta, dacă îmi trebuie asta?… Și tot așa până nu mai aveam mâini să cărăm bagajele care s-au strâns.

Vestea bună e că acest articol nu este despre cum să împachetezi mai puține lucruri ci despre cum să împachetezi să-ți încapă TOT!

Folosește spațiul din pantofi

pac_1

Fă sul șosetele și/sau chiloții și așează-le (îndeasă-le) în încălțări. Bagă fiecare papuc în câte o pungă și așează încălțările la fundul bagajului.

Fă suluri

pac_2

Hainele făcute sul este cea mai bună metodă de a economisi spațiu și de a păstra hainele cât de cât neșifonate. Așează fiecare îmbrăcăminte întinsă apoi fă-o sul până devine un cilindru. Așează toate sulurile cât mai apropiate unele de celelalte pentru a evita desfacerea acestora.

Împăturește de la spate către față

pac_5

Imaginează-ți că fiecare articol de îmbrăcăminte este un fișier în sertar. Așează fiecare articol împachetat pe verticala, de la spate către față. La destinație vei putea vedea și alege cu ușurință din haine.

Investește în cutii de depozitare

pac_6

Cumpără câteva cutii, în funcție de mărimea geamantanului. Rulează sau împachetează hainele, apoi așează-le în cutii după culoarea, utilitate șamd. La destinație o să te bucuri cât de organizat este bagajul tău și ce ușor îți este să găsești ce cauți.

Rularea în stil militar

pac_3

Această tehnică este cea mai potrivită pentru tricouri, dar se pretează și la restul tipurilor de haine. Împăturește mânecile spre interior și partea de jos spre spate (vezi schița). Împăturește fiecare parte a tricoului spre centru, astfel încât să se suprapună. Rulează tricoul de la guler în jos și împătureștele ca pe o shawrma.

Împachetatul tip „mașina cu clovni”

pac_4

Ok, numele e puțin suspect, dar metoda e chiar bună pentru maximalizarea spațiului. Așează bluzele/cămășile întinse cu mânecile atârnând în afara bagajului. Pune deasupra pantalonii într-un mod asemănător. La sfârșit împăturește-le una peste cealaltă.

Folosește pungi cu zip

pac_7

Folosește pungi alimentare cu zip pentru a organiza diferite articole pe categorii. Ex: machiaj, produse de păr, bijuterii. Așează pungile pe lateralele bagajului, în colțuri sau în buzunare exterioare.

Folosește-te de compresie

pac_8

Pungile cu zip (mai mari) sunt ideale pentru rufele murdare sau haine care nu se șifonează. Bagă articolele în aceste pungi și scoate aerul din ele cât poți de bine. Poți elimina astfel până la 80% din volumul inițial.

Gata! Acum poți să iei cu tine tot ce îți trebuie și ce nu-ți trebuie. 🙂 Drum bun!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.