Visez la vacanţa mea specială

Visez la călătorii mereu

Ador călătoriile şi nu cred că există vreo zi în care să nu fug puţin cu gândul la excursii de o zi, la vacanţe speciale de două sau trei zile prin locuri cunoscute sau necunoscute. Îmi place să visez, dar îmi place şi să trăiesc senzaţii noi experimentând ceea ce oferă fiecare loc.

Mie îmi place cel mai mult la mare pentru că pot să înot, să alerg, dar muntele este special pentru relaxarea şi liniştea oferite la care nu aş spune nu niciodată.

Fiecare destinaţie turistică are farmecul ei. Eu aş pleca cu mult entuziasm şi energie, iar la întoarcere aş avea multe lucruri de povestit, lucruri care m-au inspirit şi mi-au oferit trăiri unice.

Vreau să descoper România

Am călătorit prin multe oraşe din România, dar nu le-am bifat pe toate de pe lista mea. Una dintre destinaţiile de vacanţă este Delta Dunării. Am auzit multe poveşti de la cei care au fost în Delta Dunării, dar pentru mine rămân poveşti şi vreau să mă conving singură de frumuseţea naturii care se întinde pe cele trei braţe ale Dunării.

Vreau să ajung de exemplu în localitatea Murighiol pentru că vreau să văd ruinele oraşului antic Halmyris datând din secolele I-VI d.C. Ştiaţi că a fost port la braţul Sfântul Gheorghe, unul dintre braţele Deltei Dunării? Ştiu că lacul cu acelaşi nume al localităţii este deosebit prin culoarea violet datorită reflexelor liliachii. Aş mai merge în acest loc minunat pentru a încerca nămolul negru cu proprietăţi terapeutice. În această localitate Lacurile Sărătură I, II şi III sunt recunoscute pentru efectele terapeutice ale nămolului negru din ele, dar şi pentru mineralele care se găsesc în apă în proporţii de 6-7 g/l.

Mi-ar plăcea să mă bucur de spectacolul unic pe care îl oferă fauna şi vegetaţia Deltei Dunării. Pentru că nu îmi este frică de apă, mi-ar plăcea să merg cu barcă pe canalele Deltei şi să văd coloniile unice de pelicani, speciile de păsări , de plante. Cu siguranţă m-aş împrieteni cu localnicii şi i-aş descoase de poveşti şi legende pescăreşti… ar fi o vacanţă de vis, una la care m-aş gândi multă vreme după aceea m-aş întoarce acasă.

Călătoriile şi beneficiile lor

O vacanţă pentru mine este frumoasă când nu am totul programat. Îmi place să mă bucur de momente şi să mă las surprinsă de spontaneitate. Necunoscutul mă încântă şi chiar dacă uneori plec cu un mic bagaj plin cu frici, reuşesc să trec peste ele, să mă descopăr şi mă educ atunci, în acele momente.

Eu consider că este benefic să plecăm de acasă chiar şi pentru o zi. Călătoriile ne îmbogăţesc cultural, dar cel mai mult sufleteşte. Liniştea mentală şi încărcarea cu energie pozitivă pot contribui la dezvoltarea noastră. De exemplu, prin interacţiunile cu persoanele diferite de noi ne dezvoltăm abilităţile de comunicare, iar capacitatea de a ieşi din zona noastră de confort, reprezintă modul prin care ne (re)descoperim.

Bucură-te din plin de vacanţe 

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, dar călătoriile trebuie tratate că atare. Nu sunt obligaţii de la job. Este decizia noastră când alegem oferte turistice şi plecăm împreună cu prietenii sau familia. De aceea, este bine să plecăm în vacanțe cu entuziasm, să ne bucurăm de tot ceea ne oferă fiecare loc pe care îl descoperim. Merită să ne lăsăm inspiraţi de natură, de oamenii pe care îi întâlnim şi să nu renunţăm să visam cu ochii deschişi când ne întoarcem acasă.

Acest articol este scris din perspectiva mea personală şi trebuie tratat ca atare.

Surse media: Pixabay.com / vacantespeciale.ro

Acest articol este înscris în Spring Superblog 2017.

4 Comments

  1. Adina
    • Lady Chantel
    • Lady Chantel

Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.