hit counter
Cea mai simplă reţetă de prajitură cu zmeură şi ciocolată – chantel.ro

Bine v-am găsit! Aceasta este prima mea postare pe acest site şi m-am gândit să încep cu cea mai simplă reţetă de prajitură cu zmeură şi ciocolată. Este sezonul zmeurei, aşa că nu vei avea probleme în a găsi rapid ingredientele. Şi mai mult decât atât, această prăjitură este fără coacere, deci nici nu va dura mult prepararea ei. 🙂

dulciuri desert

Ingrediente prajitură

Pentru Blat

  • 400 gr biscuiţi
  • 200 gr unt

Pentru Cremă

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 400 gr ciocolată neagră menaj

Pentru Glazură

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 gr ciocolată albă menaj

Pentru Decor

  • 500 gr zmeură

pexels-photo (28)

Cum se prepară o prăjitură cu zmeură și ciocolată

Înainte de a te apuca de lucru, ai grijă să ai la îndemână o tavă cu fund detaşabil. Cea folosită de mine are diametrul de 28 de cm. Şi neaparat să pui folie alimentară înăuntru. Un fel de tapetare.

Cum să faci blatul

Blatul este mai mult suport  pentru cremă, decât blat. Şi nici nu are consistenţa unui blat normal (făcut din ouă şi făină). Biscuiţii trebuiesc sfărâmaţi cât mai bine, iar peste ei adaugi untul topit. Amesteci bine şi adaugi amestecul în tavă. Tava se dă la congelator, până când este gata crema.

Cum să faci crema

Crema este relativ uşoară, având nevoie doar de un pic de atenţie la detalii. Din 500 ml de frişcă se fac umătoarele:

300 ml – se bat spumă

200 ml – se pun pe foc mic, iar înainte de a da în clocot dai deoparte catriţa şi se adaugă ciocolata neagră ruptă grosier, amestecând continuu.

Cele două amestecuri se unesc. În bolul de frişcă bătută se adaugă treptat frişca cu ciocolată.

Asamblare prăjitură

Scoţi tava cu biscuiţi de la congelator şi pui în ea bucăţi de zmeură. Peste zmeură torni amestecul de ciocolată. Se dă la frigider măcar 1 oră înainte de adăuga glazura.

ciocolată

Cum să faci glazura

Glazura este foarte uşor de făcut. Cei 200 ml frişcă se pun pe foc mic şi înainte de a da în clocot, dai deoparte şi adaugi ciocolata albă.

Torni glazura peste prăjitură şi ornezi cu zmeură. Este gata de servire după 2-3 ore la frigider.

dulce desert ciocolată

Poftă bună!

Sper că am reuşit să îţi transmit cât de bună este prăjitura şi că deja te pregăteşti să pleci să cumperi ingredientele! 🙂 Dacă vrei şi alte reţete de prăjituri, urmăreşte postările mele. Dacă vrei să îţi faci un iaurt cu zmeură, citeşte aici şi află şi beneficiile unei astfel de gustări proaspete şi răcoroase.

 

Despre autor

Lady Chantel

Chantel este o femeie paradoxală: relaxată, dar care este mereu în gardă; care se bucură de o viaţă liniştită, dar care preferă să îşi susţină punctul de vedere; o femeie inocentă în aparenţă, dar care în viaţa din spatele scenei este o adevărată bad ass; o femeie prietenoasă cu oamenii, dar căreia îi place să fie singură.

2 Comentarii

  • Arata bestial ! Pare și delicioasa 🙂 Sper sa fiu și eu invitata intr-o zi la o felie din aceasta minunăție !

    • Multumesc pentru apreciere! Speram sa fiu eu invitata ta, dar daca nu se poate, pe viitor poate-ti vei aduce aminte de aceasta reteta simpla <3

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com